banner198

Çankırı’ya örnek olacak bir arıtma inşaatına başladık…

Japonyada deprem eğitim seminerine katılan Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar yurda döndü

Çankırı’ya örnek olacak bir arıtma inşaatına başladık…
banner145

Japonya’da “deprem eğitim” seminerine katılan Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar yurda döndü.

Özel bir firmanın davetlisi olarak beş gün boyunca ülkemizin çeşitli kentlerden gelen belediye başkanı ve üst düzey bürokratlarla birlikte Japonya’da incelemelerde bulunan Yapraklı belediye başkanı Hasan Basri Avşar, Japonya gezisi sonrası ayağının tozuyla geldiği  Çankırı'da gazetemize açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Japonya gezisine değinen Hasan Basri Avşar,” Şehircilik olarak dünyada mükemmel denebilecek bir noktaya gelmişler. Yerin yedi kat altında yerin üstünde çok yüksek gök delenler yapmışlar. Şehrin caddeleri o kadar muntazam ki, mesela başkentleri Tokyo’da kesinlikle bir tane kürdanı yere atmaya kıyamıyorsun, tertemiz bir şehir. En önemlisi depremle yaşamaya alışmışlar. On şiddetinde sarsıntılara dayanabilen eğitim amaçlı bir deprem binası yapmışlar. Günde binlerce öğrenci gelip burada eğitim alıyor. Depremi hiçbir zaman unutturmuyorlar” dedi.  

Beş gün boyunca “depremle yatıp, depremle kalktık” diyen başkan Avşar “Depremle ilgili dünyaca ünlü bir bilim adamı bize iki saatlik bir konferans verdi. Türkiye’yi de çok yakından tanıyor. Bize ‘Türkiye şu anda depremin eşiğinde, özellikle İstanbul kendini depreme hazırlamalı’ uyarısında bulunduğunu” sözlerine ekledi.

Yapraklı Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Avşar;” İlçemizde iki kanalizasyonumuzun yüzde doksanlık bölümü açıktan akıyor. Kanalizasyonumuzun açıktan akan kısmı için hazırladığımızı projenin onayını Çevre Bakanlığından aldık. On gün önce ihalesini yaptık. Çankırı iline örnek olacak bir arıtma inşaatına başladık” dedi.

Açıklamasının devamında “Altyapıyla ilgili önemli bir projeyi daha hayata geçirmek üzereyiz. Özellikle yayla turizminin uğrak yerlerinin başında gelen Büyük Yapraklı Yaylasının bozuk olan alt yapısını baharın gelmesiyleberaber döşemeye başlayacağız” müjdesini verdi.

En büyük projelerimden biri diye nitelendirdiği ağaçlandırma çalışmalarına değinen başkan Avşar “ağaçlandırma çalışmalarının yüzde kırkını tamamladık. İnşallah yol yapım çalışmaları tamamlandığında, Yapraklı yolunu Çankırı’ya kadar sağlı sollu ağaçlandıracağız” dedi.

Belediyelerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları kendilerinin de yaşadığını belirten Avşar “buna rağmen koltuğa oturdum oturalı personelime bir kuruş borcumuz yok. Maaşımızı tam olarak ödüyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER