banner198

Çarşamba konferansları başladı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Çarşamba Konferansları’nın ilki gerçekleştirildi.

Çarşamba konferansları başladı
banner145

Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Çarşamba Konferansları’nın ilki gerçekleştirildi.

 

Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Çarşamba Konferansları’nın ilki olan “Küresel Terörizm Psikolojisi” konulu konferans Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası ilişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadat Demirci’nin konuk olduğu konferansta terörizm kavramı üzerinde durarak terörizm kavramının özellikle 11 Eylül saldırıları sonrasında dünyanın gündemini meşgul ettiğini fakat hala geçerli bir uluslararası tanımının yapılamadığını belirtti. Küresel terörizmin,  terörizmden daha saldırgan, sınır tanımaz ve intiharcıları kullanması gibi faktörlerle ayrıldığına dikkat çeken Demirci, küresel terörist başlığı altında üç ana grubun bulunduğunu ve bu grupların amaç, niyet ve davranış bakımından farklılıklarını değerlendirdi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER