banner198

Çerkeş SGK Hizmet Binasının temeli atıldı

Çerkeş Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası Temeli atıldı

Çerkeş SGK Hizmet Binasının temeli atıldı
banner145

Çerkeş Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası Temeli atıldı.

  

Törene Vali Vahdettin Özcan, Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Çerkeş Kaymakamı Yasin Öztürk, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, SGK İl Müdürü Nihat Çelik, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altıntop, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapçı, Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan “Gelişen bir Çerkeş için buradayız. Bu binamız hizmete açıldığı zaman 2000’in üzerinde vatandaşımıza hizmet verecek. Çerkeş’in bu binaya gerçek anlamda ihtiyacı vardı. Organize Sanayi Bölgesinde 2 fabrika üretime başladı, diğer temeli atılan fabrikalar bitme aşamasında, lastik fabrikası en kısa zamanda temelini atacak, traktör fabrikası Çinlilerle büyük bir anlaşma yaptı ve işlerini büyüteceklerini söylediler sonuç olarak Çankırı kabuğunu kırıyor, Çerkeş Sanayi kenti oluyor. Yaz ayları içerisinde de alt yapıyı değiştireceğiz.” dedi.

 

 

Çerkeş Kaymakamı Yasin Öztürk “Çerkeş bize Çankırı’ya uzaklığı, nüfusunun çoğalması ve sanayisinin gelişmesiyle bu binaya ihtiyacı olduğunu söylemişti. İlçemizdeki işçilere ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

SGK İl Müdürü Nihat Çelik yaptığı konuşmada “Kurumumuz vatandaş odaklı çalışan, teknolojinin gelişmesiyle hergün daha da gelişen ve yenilenen bir  kurum. Çerkeş İlçemize yapılacak bu bina çevre İlçeler içinde hizmet verecek ve çevre ilçelerde buradan faydalanabilecek.” dedi.

 

 Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı konuşmasında “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik yoğun çalışmaları nedeniyle bugün burada bizimle olamadı, ama açılış törenine geleceğini taahhüt etti. Binamız 1962 m2 olup inşaat 120 gün içerisinde tamamlanacaktır.” dedi.

 

 

Vali Vahdettin Özcan ise konuşmasında, "Ülkemiz birçok alanda önemli atılımlar içindedir. Vatandaş odaklı hizmet; kamunun her hizmet alanında yerini almaktadır. Bu gelişmeler Sosyal Güvenlik alanında, “Sosyal Güvenlik Reformu”nun gerçekleşmesini sağlamıştır. Anayasamızda yer alan ancak yıllardır hayata geçirilemeyen Genel Sağlık Sigortası bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde yürürlüğe girmiştir. Böylece sağlık hizmetlerinin eşit, adil ve kolay erişilebilir bir şekilde sunulmasının yasal zemini kurulmuştur. Anne ve babasının sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın 18 yaşından küçük çocuklarımızın, sağlık hizmetlerinden koşulsuz yararlanmaları sağlanarak, Ülkemizin geleceğine yatırım yapılmıştır.

 

Buradan Sosyal Güvenlik çalışanlarına seslenmek istiyorum. Hizmetlerinizi yaparken kalite ve vatandaş memnuniyeti önceliğiniz olmalıdır. Vatandaşın Size gelmesini beklemeyin, Siz O’na gidin. Bugün burada temelini atacağımız Çerkeş Sosyal Güvenlik Merkezi bu anlayışın somut bir örneğidir.

Temelini atacağımız bu hizmet binası KDV dahil bir milyon 644 bin TL maliyetle 813 metrekare kapalı alana sahip olacak ve Çerkeş, Kurşunlu, Orta, Atkaracalar ve Bayramören ilçeleri hizmet bölgesi içinde yer alacaktır. Çerkeş Sosyal Güvenlik Merkezi’nin yapımına katkıda bulunan başta Milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Törenin ardından Valimiz Vahdettin Özcan “Fişek Ali Konağına” giderek incelemelerde bulundu.

 

1962 m2 lik bir arsa üzerine yapılacak olan Çerkeş Sosyal Güvenlik hizmet binası 3 kat olarak planlanmış olup, hizmet alanı 813 m2olarak 120 gün içerisinde inşaatı tamamlanacak. Çerkeş SGK hizmete girmesiyle Çerkeş'le beraber Atkaracalar, Kurşunlu, Orta, Bayramören ve Ilgaz ilçeleri de buradan hizmet alacak.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER