banner198

Çetin Kapdan üslup dersine fena kızdı

Karatekin Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kapdan, Çankırı Valiliğinin gece yarısı koyduğu 'E- Muhtıra' (!) gibi açıklamanın ardından başlayan gazetecilik tartışmasına müdahil oldu.

Çetin Kapdan üslup dersine fena kızdı
banner145
Karatekin Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kapdan, Çankırı Valiliğinin gece yarısı koyduğu 'E- Muhtıra' (!) gibi açıklamanın ardından başlayan gazetecilik tartışmasına müdahil oldu. Basın Üslubu  dersi verilmesine duyduğu tepkiyi köşesine taşıyan Kapdan, " Neyi yazacağımızı, neyi okuyacağımızı, neyi dinleyeceğimizi, nasıl konuşacağımızı, nerede susacağımızı bizden iyi bilenler, elbette gazeteciliği de bizden iyi biliyorlar"ifadelerini kullandı. İnternet medyasına destek çıkan Kapdan, "Söz, meşhurdur, “Herkes evinin önünü temizlerse, bütün şehir tertemiz olur” dedi.

 Çankırı Medya Plaformu Kamuoyu Açıklaması

İşte Çetin Kapdan'ın o yazısı:

Sıradan bir sokakta sıradan bir vatandaşı durdurup, “Korgun Çok Programlı Lisesi’nde bilgisayar dersleri boş geçiyormuş. Çocuklarımızın diğerlerinden geri kalmaması için ücreti mukabilinde bilgisayar dersi verir misiniz?” diye sorsanız, muhtemelen, “Ne anlarım ben bilgisayardan kardeşim?” cevabını alırsınız.

 

Aynı kişiye “Başbakan olsaydınız, Çankırı’ya ilk ne yapardınız?” diye sorsanız, 20 yıl önce ölen karısından sonra hayata yalnız tutunan müzmin dul Hüsam’ı evlendirmekten, Balıbıdık’a fabrika getirmeye kadar varır iş. Anlayacağınız, bilgisayar dersi vermek, Başbakan olmaktan çok daha zordur güzel memleketimde.

 

Politikacının işi bu yüzden zordur. Yağmur yağmıyorsa, güneş açmıyorsa, Şırnak’taki özel harekatçı oğlu belediyeye paraşütle inmiyorsa, sebebi yan gelip yatan politikacılardır.

 

En az politikacılar kadar aşağılanıp, herkesin yapabileceğine inandığı bir diğer iş ise maalesef mesleğimizdir. Berberinden ayakkabı boyacısına, başkanından milletvekiline, memurundan müdürüne varıncaya kadar hemen herkes gazeteciliğin ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini, neyin yazılıp neyin yazılmayacağını bizden çok daha iyi bilir.

 

İddiayla söylüyorum, bu ülkede düşünen, akıl yürüten istisnaların dışındaki her insan, gazetecilik konusunda mesleğinden daha yetkin olduğuna inanıyor. 28 yıllık meslek hayatımda, mübalağasız, binlerce kez “gazetecilik” dersi aldım askeri ve sivil çevrelerden.

 

Kamu gücüyle (hatta zoruyla) kınandığım da oldu, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten yargılandığımda…

 

Akıl verip “Gezetecilik şudur” diyen de oldu, tehdit edip “Niye yazıyorsun lan bunları?” diyen de…

 

Neyi yazacağımızı, neyi okuyacağımızı, neyi dinleyeceğimizi, nasıl konuşacağımızı, nerede susacağımızı bizden iyi bilenler, elbette gazeteciliği de bizden iyi biliyorlar.

 

Söz, meşhurdur, “Herkes evinin önünü temizlerse, bütün şehir tertemiz olur”

 

Demem o ki, herkes işini yapsın.

 

İdareci idareciliğini, gazeteci gazeteciliğini…

 

O zaman bilgisayarcı aramak zahmetine girmeyiz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER