banner198

ÇKÜ Rektörü Savaş eleştirilere açıklık getirdi!

Çankırı Karatekin Üniversitsi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Sultan Ceylan olayında üniversiteye yöneltilen eleştirilere açıklık getirdi.

ÇKÜ Rektörü Savaş eleştirilere açıklık getirdi!
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitsi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Sultan Ceylan olayında üniversiteye yöneltilen eleştirilere açıklık getirdi.  Sağlık Bakanlığı’nın üniversitelere müdahale ambulansı yetkisi vermediğini söyleyen Savaş, “İhmal varsa adalet bu işin gereğini yapacaktır. Bundan sonra bütün kurumlar daha akıllı olacaktır.” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrenci konseyi Sultan Ceylan’ın vefatı nedeni ile ruhuna mevlit okuttu. Edebiyat fakültesi mescidinde okutulan mevlidi şerifin ardından tüm öğrenciler adına basın açıklamasında bulunan konsey Başkanı Adnan Taha Tuğrul, “Adaletin tescil etmesini bekleyeceğiz. Sultan arkadaşımızın hepimizde derin izler bırakan bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin” dedi.

 

Basın açıklaması sonrasında bir kız öğrenci “Karnı ağrıyan, sevgilisinden ayrılan ambulans çağırmaya bir son versin. Sonuçta biz üniversite öğrencisiyiz bilinçli olmalıyız” diyerek arkadaşlarını duyarlı olmaya çağırdı.

Öğrenci Konseyi Basın açıklaması videosunu izlemek için -TIKLA-

 

Olayda ihmali olduğu yönünde Üniversiteye yöneltilen eleştirilere Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş açıklık getirdi.

Savaş ” Bizim ambulansımız nakil ambulansı, Sağlık bakanlığı kimseye müdahale ambulansı yetkisi vermiyor. Dolayısı ile sağlık müdürlüğünün tamamen uhdesinde olan bir şey. Burada 7 bin kişi var çok önce yazılmış yazılarımızda var. Buraya aile hekimliği, ambulans istasyonu gibi bir takım çalışmalar var. Şimdi açıklamak istemiyorum. İhmal varsa adalet bu işin gereğini yapacaktır. Bundan sonra bütün kurumlar daha akıllı olacaktır. Gazeteci arkadaşların birçoğu bile bilmiyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nun üniversite ile hiçbir alakası yok! Sadece bizim çocuklarımız orada kalıyor. KYK’nun yönetimi, denetimi, her şeyi kredi yurtlar tarafından yapılıyor. Hatta beni arıyorlar ‘Hocam giremedim yardımcı olumusunuz’ diye. Bir öğrencimize tasavvuf edip de ‘Şu öğrenci dışarıda kaldı, alın!’ bile diyemiyoruz. Kurumların böyle bir can kaybına sebep yol açacak ihmalleri varsa bunu ortaya çıkaracak merci belli. Soruşturma aşamasında yorum yapmamız doğru değil” dedi.

 


Keyfi ambulans çağırıldığını iddia eden öğrenciye cevap veren bir öğrenci de, “Hiçbir KYK öğrencisi keyfiyetten ambulans çağırmaz. Hasta olmayan insan ambulans çağırmaz. İl sağlık müdürlüğünün yaptığı açıklamalar dikkate alınmalıdır. Biz hiçbir kurumu suçlamıyoruz. Burada namuslu terbiyeli Anadolu çocukları vardır. Hiç kimse kolejlerden mezun olmamıştır. Hepsi devlet bursu ile okuyan öğrencilerdir. Kimse böyle açıklamalar yapmasın. Konu istismar edilmesin.” şeklinde konuştu.

Kendilerine arka çıkmalarını isteyen bir kız öğrenciye seslenen Savaş, “Biz sizin için buradayız. Siz hepiniz bizim evladımızsınız. Bunu dışarıda ki zeka özürlüler. Mental ergenliğe erişmemişler anlayamıyor” ifadesini kullandı.




Açıklamalar sonrası grup dağıldığı sırada bir kız öğrenci Rektör Savaş’a, “Sultan’ın cenaze törenine üniversiteyi temsilen neden bir temsilci bile katılmadı” diyerek tepki gösterdi. Kız öğrenciye arkadaşları ağzını kapatarak bina içerisine soktu. Bu sırada bazı öğrenciler basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

 

Mevlid sonrası gül suyu lokum ve tatlı ikram edildi.


 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 01:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
hyaman
hyaman - 9 yıl Önce

ambulans isteyen kişi ilk önce kendi içinde bunun muhasebesini yapması lazım benim gerçekten ambulansa ihtiyacım var mı diye.bende 112 de çalışan bir sağlıkçıyım, komuta ambulans isteyen bir kişinin isteğini geri çeviremez karın ağrısı der %1 de olsa altından başka bir şey çıkabilir.diş ağrısı,bacak ağrısı,ajitasyona,sevgilisinden ayrılan,acilde öncelik kazanmak,yurttan kaçmak için ambulans istenmese gerçek hastalarda mağdur olmaz diye düşünüyorum

Ali Taş
Ali Taş - 9 yıl Önce

mbulans olayında bir çok kurumun ihmali var, hocanın da söylediği gibi 7000 kişinin yaşadığı bir yerde hiç bir sağlık kurumunun olmaması kabul edilecek bir hata değil. aslında hata daha baştan yapıldı çankırı için önemli olan ve yıllarca kurulması için büyük mücadeleler verilen üniversite oldu bittiye getirilerek dağın arkasına atıldı.(yeniden yapılan bir çok kurum gibi) şimdi buradan yetkililere hatırlatıyorum üniversitenin yapraklı yolu üzerinde bulunan yol ayrımı çok hatalı bir şekilde yapılm

Ali Taş
Ali Taş - 9 yıl Önce

ve kazalara davetiye çıkartıyor (Zaten şimdiye kadar en az 2-3 yaralanmalı hasarlı kaza oldu) Allah korusun Sultan kızımız gibi bize emanet olan diğer canları kaybetmemek içten bile değil. Bu yol ayırımının süratle elden geçirilmesi gerekir. Öğrenci konseyi arkadaşların bu yolun düzeltilmesi için harekete geçmesi gerekir. Sayın Rektörü'de bu konuda teşebbüs etmeye çağırıyorum, Çünkü Üniversite de olan her olay sizi ilgilendirir. Başka kurumları suçlamak biraz kolaycılığa kaçmış oldu.

vatandaş
vatandaş - 9 yıl Önce

madem böyle bir olay oldu karatekin üniversitesi kendi bünyesine bir ambulans alsın örnekleri var çevrede bakın şoforler cemiyetinin bile ambulansı var 3 - 5 binlik bir yerde niye ambulans almıyorsunuz

ahmet korkut
ahmet korkut - 9 yıl Önce

Ambulans şöförüne katıl mı yorum görevin hasta taşımak mazeret yok saydı klarinda bi tür hastalık

SIRADAKİ HABER