banner198

ÇÜVAK Çankırıda Toplandı

Çankırı Üniversitesi Vakfı 2011 yılı olağan mütevelli heyet toplantısı gerçekleşti.

ÇÜVAK Çankırıda Toplandı
banner145

Çankırı Üniversitesi Vakfı 2011 yılı olağan mütevelli heyet toplantısı Vali Vahdettin Özcan Başkanlığı’nda toplandı.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan açılışta yaptığı konuşmada genç sayılabilecek bir üniversiteye sahip olduklarını ve gerek eğitim, gerek bilim, gerekse sosyal-kültürel açıdan üniversitenin şehir için ne kadar önemli olduğuna değindi.

 

Halkın üniversite yönetimine dahil olmasında, üniversitenin de kendisini şehre karşı daha sorumlu hissetmesinde, vakfın aracı olduğunu düşündüğünü belirten Özcan, “Üniversitenin fiziki gelişiminde, proje ortaklıklarında, geleceği birlikte planlamakta bu tür oluşumlar gerçekten büyük rol oynuyor” dedi.

 

Bir özlemi dile getirdiğini söyleyen Özcan, daha iyi yarınlar için ortak aidiyet duygumuzu ne kadar geliştirirsek, sosyal dokumuz o kadar güçlenir. Bugün bu toplantıya gelen arkadaşlarımızın, buna yürekten inanan insanlar olduğundan hiç şüphemiz yok. Üniversitemizle gurur duymalıyız; onu çocuğumuz gibi, kendimiz gibi hissetmeliyiz” dedi.

 

Vali Özcan’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada Divan Başkanlığına Nevzat Ayaz, Divan Üyeliklerine İlker Karataş ve Halit Öksüz seçildi.

 

Divan Başkanı Nevzat Ayaz, “Sayın Valimizin hepimizi gururlandıran konuşması nedeniyle teşekkür ediyorum. Gündem maddelerinin oylamasına geçiyorum” dedi.

 

Vali Özcan, 59 mütevelli heyet ile kurulan Vakfın 2 yılda bir seçilen yönetim kurulu ile faaliyetlerine devam ettiği ve şu anda 57 mütevelli heyet üyesi ve 9 kişiden oluşan Yönetim Kurulu ile faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.  Daha sonra Vali Özcan tarafından 2011 yılı Faaliyet Raporu Genel Kurul’un bilgisine sunuldu.

 

Toplantı gündeminde Yönetim ve Denetim Kurulu Raporu, Bilanço ve Gelir-Gider tablosunun okunması ve oylanması, Vakfın 2012 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi ve kabulü, Yönetim ve Denetim Kurullarının ibrası, Yönetim Kurulu önerisiyle Mütevelli Heyet Üyeliği düşürülecek ve yeni mütevelli heyet üyeliğine alınacakların görüşülmesi, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçilmesi ile devam etti.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Başkanlığı’nda toplanan ÇÜVAK Toplantısına, Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Milli Savunma ve Milli Eğitim Eski Bakanı Nevzat Ayaz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Selahattin Düzbasan ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

 

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Hüsnü Can toplantıya telgraf gönderdi.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER