banner198

D 100 karayolunda eve dönüş çilesi

Bayram dönüşü son güne bırakan bayramcılar D 100 karayolunda kilometrelerce uzunluğunda konvoy oluşturdu

D 100 karayolunda eve dönüş çilesi
banner145

Dokuz günlük bayram tatil sona ererken, eve dönüşü son güne bırakan bayramcılar D-10 karayolunda kilometrelerce uzunluğunda konvoy oluşturdu.

Ilgaz, Kurşunlu, Atkaracalar ve Çerkeş ilçe sınırlarını içine alan ve yaklaşık 110 km boyunca ilimiz sınırlarından geçen Tarihi İpek Yolunun geçtiği D-100 (E-80) karayolunda uzun araç konvoyları oluştu

Bayram dönüşü nedeniyle aşırı yoğunlaşan trafiğe bir de duble yol yapım çalışmaları da eklenince eve dönüş adeta çileye dönüştü.

Samsun istikametinden İstanbul yönüne doğru kilometrelerce uzanan araç konvoyları yer yer tek şeride düşen karayolunda araç sürücülerini ağır aksak ilerlemek durumunda bıraktı.

-TERMİNALLER DOLDU TAŞTI-

Öte yandan Çankırı Otobüs Terminali’nde de dönüşü son güne bırakan vatandaşların hareketliliği vardı. Seyahat firmalarında ek seferlerine rağmen otobüste boş koltuk bulamayan bazı vatandaşlar evlerine dönemedi.

Talep patlamasın yaşandığı bir başka yer ise Şabanözü ve Orta ilçesinde yolcu taşıyan seyahat firması oldu.

Bayram yoğunluğu nedeniyle Ankara’ya yolcu taşıyan firmanın otobüs koridoruna  dahi tabure üstünde yolcu alması tepki toplarken, oluşan durumdan şikayetçi olan bazı vatandaşlar “Bu şekilde seyahat edilir mi? İnsan mı taşıyorlar, yoksa hayvan mı?” diyerek yetkililerin özellikle bayram dolayısıyla dolu olan otobüs firmalarını denetlememesine tepki gösterdi.

Ağır taşıtlarsın akşam 21.00’e kadar karayollarına çıkmasına izin verilmezken tatilin son gününde köprü ve otoban gişelerinden sabah 05.00’e kadar ücretsiz geçilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER