banner198

Devletin unuttuğu sporcuya köylüleri sahip çıktı

Devletin ödüllendirmediği, tebrik telefonu dahi etmediği bedensel engelli sporcuya köyünde anlamlı cevap

Devletin unuttuğu sporcuya köylüleri sahip çıktı
banner145

Devletin ödüllendirmediği, tebrik telefonu dahi etmediği bedensel engelli sporcuya kendi köyünden anlamlı cevap.

Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 60 kiloda sağ ve sol kolda Dünya 3.’lüğünü elde eden Macide Üzülmez’e Belediye Başkanı İrfan Dinç’in ardından bir ödülde kendi köyünden geldi.

Çankırı Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere tebrik telefonu dahi etmeyerek bedensel engelli sporcunun başarısını görmezden gelmesine tokat gibi cevap Hasakça köylülerinden geldi.

Merkeze bağlı Hasakça Köyü nüfusuna kayıtlı olan 22 yaşındaki genç sporcu Macide Üzülmez, geçtiğimiz günlerde Amerika'da yapılan dünya şampiyonasına giderken yaşadığı şanssızlıklara ve tüm olumsuzluklara rağmen dünya üçüncüsü oldu ve ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Londra üzerinden aktarmalı olarak Amerika'ya giden Türk kafilesindeki Macide'nin hava alanında akülü tekerlekli sandalyesi kaybolurken, kendisine aküsüz ve büyük ebatlı emanet bir tekerlekli sandalye temin edildi.

Şampiyonaya, bedenine uygun kendi akülü aracı ile hazırlanan Macide Üzülmez, akülü tekerlekli aracının kaybolması ile büyük bir moral bozukluğu yaşadı, ancak tüm olumsuzluklara rağmen katıldığı şampiyonada büyük bir başarı kazandı.

Şampiyonanın ardından Türkiye'ye dönüşünde kendisini sadece Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in ödüllendirdiği Macide Üzülmez'e ikinci destek köylülerinden geldi. Merkez Hasakça Köyü'nde düzenlenen törende köy halkı, camiden yapılan anonsla köy odasına davet edildi.

Hasakça köyü muhtarı Kazım Türk, nasıl ki şanlı bayrağımızı yırtan ve yakanlara karşı tepkimizi gösteriyorsak, bayrağımızı göndere çektirerek bizleri gururlandıran Macide'ye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Macide kızımız hem ülkemizin, hem Çankırı'mızın, hem de köyümüzün gururu olmuştur. Şayet hava alanında akülü aracı kaybolmasaydı, bir takım şanssızlıklar yaşamasaydı bugün kendisini dünya şampiyonu olarak ödüllendiriyor olacaktık. O bizim gönüllerimizin şampiyonudur. Kendisinden bundan sonraki şampiyonalarda daha büyük başarılar bekliyoruz" diye konuştu.

Macide Üzülmez’e köyleri adına teşekkür ettiklerini söyleyen Muhtar Türk, daha sonra Macide Üzülmez’e teşekkür plaketi takdim etti. Kendi aralarında topladıkları para ile aldıkları bileziği köylüler adına Ali Öztürk hediye etti.

Milli Sporcu Macide Üzülmez, en anlamlı ödülün kendi köyünden geldiğini tüm olumsuzluklara rağmen elde ettiği dereceyle ülkesine ve köylülerine yaşattığı gururdan mutlu olduğunu dile getirdi.

Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Macide Üzülmez'in antrenörü olan Selahattin Çöpten'in de katıldığı tören, köylülerinin gösterdiği bu jeste ve desteğe teşekkür eden Macide Üzülmez, bu desteğin kendisini daha büyük başarılar için motive ettiğini söyledi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER