banner198

Dönemin Kudretli Paşasına E-Muhtıra Mektubu

Dönemin Kudretli Paşasına Komisyon Yolu

Dönemin Kudretli Paşasına E-Muhtıra Mektubu
banner145

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyon Sözcüsü Çankırı Milletvekili İdris Şahin, 27 Nisan e-muhtırasının altında imzası bulunan Yaşar Büyükanıt’ı dinleyeceklerini bildirdi.

 

Seçim bölgesi Çankırı’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, 27 Nisan e-muhtırasının altında imzası bulunan dönemin Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt’a meclis tatilinin sona ermesinin ardından davetiye çıkaracaklarını belirtti.

 

Şahin, “28 Şubatla ilgili tanıkları mutlaka dinleyeceğiz. Akabinde de 27 Nisan e- muhtırasının muhatabı ve en büyük şahitlerinden birisi olan Yaşar Büyükanıt Paşayı komisyonumuzun almış olduğu karar çerçevesinde Ekim ayının başlarında veya ortalarına doğru dinleyeceğiz. Tabi sadece Yaşar Büyükanıt Paşa değil o süreçle alakalı gündemi yaşayan ve edinmiş olduğumuz bilgiler ışığı altında yeni çıkacak isimlerin bir kısmına da davetiye göndermek suretiyle dinlemeyi düşünüyoruz. Özellikle komutanların büyük bir kısmı Sincan’da tutuklu bulunuyor. 27 Nisan’ın, o günün şartları itibarı ile nasıl algılandığını nasıl yaşandığını birebir cezaevine gidip kendilerine soracağız” dedi.

 

Komisyonun yaptığı işin meşakkatli bir iş olduğuna değinen Şahin, “Bir kısım insanları huzursuz edebilir. Ama genel anlamda herkes bu ülkede demokrasiye bağlı. Olayın muhatapları, darbenin aktif sujeleri de, darbeden mağdur olanların tamamı da, bu süreç içerisinde hadiselerden son derece rahatsız. O günün paşaları da ‘bu ülkede bir daha darbe olmasına karşıyız’ diyor, milletvekilleri de ülkemizde en ufak şekilde darbe veya muhtıra sözcüğünü dahi duymak istemiyor. Dolayısıyla yaptığımız işin zorluğu ortada” şeklinde konuştu.

 

Şahin, Malatya İslami Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın o dönem kapatılan vakıflar arasında yer aldığına da değindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER