banner198

DSİ den Çankırı ya 11 tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 11 tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

DSİ den Çankırı ya 11 tesis
banner145

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 11 tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor salonu önünde Çankırı Belediyesi Mehter Takımınca karşılana Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  salona girişinde çoğunluğu çiftçilerden oluşan topluluk tarafından alkışlarla karşılandı.

 

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin, Hüseyin Filiz ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada, "Biz buraya heybesi boş gelmedik. Eskiden bir yerden bir yere giderken hediye olarak komşuya bir şeyler götürüldü bizde buraya yatırımla geldik” dedi.

 

AK Parti hükümetinin son yıllarda insan merkezli yaptığı yatırım ve hizmet anlayışı yanında uyguladığı başarılı ekonomi politikası ile de dünyanın en güçlü 16 ekonomisi arasına girdiğini anlatan Eroğlu, "Türkiye'nin dört bir yanında yatırım ve hizmetler devam ediyor. Bize bu hizmetlerin kaynağı nedir diye soruyorlar. Biz hortumları kesip milletimizin hizmetine aktardık. Milletimiz de açık ve seçik olarak bunları görüyor" dedi.

 

 

Yaptıkları hizmetlere muhalefetin hayallerinin bile yetmeyeceğini belirten Eroğlu, "Hükümetimiz ülkemizde 9 yıldır destan yazıyor. 70 sente muhtaç bir Türkiye yok. Dünyada küresel güç haline gelmiş güçlü bir Türkiye var. Eskiden bir IMF vardı. Türk hükümetlerine gelir talimatlar verir, isteklerini kabul ettirir, gururlu ve mağrur bir şekilde Türkiye'den ayrılırlardı” diye konuştu. Şuan IMF'ye sadece 4 milyar dolar borcumuz kaldığını söyleyen Eroğlu,” Onu da hemen ödeyebilecek gücümüz var. Merkez Bankamızın kasası dolu, 97 milyar dolar dövizimiz var. Dünyanın şu an 16'ncı büyük ekonomisine sahibiz. Ama bu bize yetmez. 16'ncı sırada olmak bizi tatmin etmiyor. 2023 yılından önce yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'ncü yılından önce Türkiye'yi ilk on arasına sokmak için çalışıyoruz" dedi.

 

Çankırı Modeli’ni anlattı

Çankırı’ya Güldürcek barajından getirilen içme suyunun hikayesini anlatan Eroğlu, mevzuata göre DSİ’nin 300 bin nüfusun altında ki yerleşim yerlerinin içme suyu sorunuyla ilgilenmediğini ancak Çankırı da 13 yerleşim yerini su birliği altında toplayarak yeni bir model oluşturduklarını anlattı. Türkiye ye, ‘Çankırı Modeli’ olarak geçen bu sistemle bir çok ilin su sorununu çözdüklerini belirten Eroğlu salondan büyük alkış aldı.   

 

Hamzalı ve Koyunbaba Barajlarının müteahhitleri ile işin bitirilme süresi üzerine pazarlık yapan Eroğlu, her iki firmadan projenin 5 ay önce bitirilmesi sözünü aldı. Hamzalı ve Koyunbaba Barajlarına canlı bağlantılarla temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz ve Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu’nun butona basmasıyla son buldu.

 

Toplam 126 milyon TL'ye mal olacak yatırımlar sonrasında temeli atılan Koyunbaba Barajı ilimizin 20 km güneyinde ve Terme Çayı üzerine inşa edilecek. 210 bin dekar alan modern sulama sistemiyle sulanacak. 23 milyon 754 bin TL’ye ihale edilen baraj 228 Milyon metre suyu depolayacak. Hamzalı Sulaması ise 90 milyon TL’ye ihale edildi.  Bu proje hayat bulduğunda 95 bin 510 dekar alanın sulaması sağlanmış olacak.


Temeli atılan tesisler: Şabanözü Yakalı Göleti ve Sulaması, Merkez Alanpınar Göleti ve Sulaması, Yapraklı Karacaözü Göleti ve Sulaması,  Merkez Aksu Mahallesi Tatlıçay Deresi Taşkın Koruma ve Dere Islahı, Orta Kalfat Beldesi Kalfat Çayı Taşkın Koruma Tesisi, Şabanözü- Karamusa Köyü Korunun Deresi Taşkın Koruma Tesisi, Çerkeş Hacılar Köyü Çilek ve Kise Deresi Taşkın Koruma Tesisi.

 

Hizmete giren tesisler: Şabanözü Gündoğmuş Köyü Tavukkayısı Taşkın Koruma Tesisi, Kurşunlu Eskiahır Köyü İncegeliş Deresi Taşkın Koruma Tesisleri.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER