banner198

Efsane Başbakan Necmettin Erbakan Çankırı da anıldı

Milli Görüş lideri eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Çankırı da anıldı.

Efsane Başbakan Necmettin Erbakan Çankırı da anıldı
banner145

Milli Görüş’ün lideri eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün seneyi devriyesinde düzenlenen ahde vefa gecesinde anıldı.

 

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tören İstiklal Marşı ve Cemalettin Ferruh Kuran Kursu öğrencilerinden hafız Mehmet Emin Yakan tarafından Ahzap suresinden 33-48. ayetlerin okunmasıyla ile başladı.

 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın için hazırlanan belgesel filmin izlenmesi sırasında salonda duygu dolu anlar yaşanırken Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun programda yaptığı konuşmada, “Elbetteki o bir faniydi ve her fani gibi aramızdan ayrıldı. Fakat o anlam olarak bir duruştu, bir bakış açısıydı, bir istikametti, bir direnişti, bir tefsirdi ve velhasıl o bir mektepti” diye konuştu.

Erbakan’ın Müslümanlara İslam’ın  sadece namaz, oruç, hac gibi bireysel ibadetlerden ibaret olmadığını öğrettiğinin altını çizen Uzun,“O bize cihadın en büyük ibadet olduğunu, cihadın ise tüm insanlığın saadeti için çalışmak olduğunu öğretti. O bize dünya hayatının kısacık bir imtihandan ibaret olduğunu öğretti.O bize İslamın Allah yapısı olduğunu, dünya ve ahiret saadetinin tek kaynağı olduğunu öğretti.O bize İslamın bir bütün olduğunu asla ekleme ve çıkarma yapılamayacağını öğretti. O bize şartlar ne olursa olsun hakkı üstün tutmayı, maneviyatçı olmayı, nefis terbiyesini esas almayı öretti. O bize hidayeti, feraseti, dirayeti öğretti. O bize tek başına kalsak bile hakkı haykırmayı, çok güçlü olsak bile kimseyi fikrimize zorlamamayı öğretti. O bize zalime karşı durmayı, mazlumla beraber olmayı öğretti. O bize hayatın her alanında hayra motor, şerre fren olmayı öğretti. O bize herkesin bitti artık dediği anda, haydi bismillah diyerek büyük bir aşk ve heyecanla yeniden hiçbir şey olmamış gibi başlamayı öğretti. O bize sadakat sahibi olmayı, istikametten ne pahasına olursa olsun dünyalık hiçbir menfaat karşılığında taviz vermemeyi öğretti. O bize pes etmemeyi kendimize güvenmeyi öğretti. O bize havuz sistemini, D-8’leri öğretti. O bize büyük oyunun sahibi Siyonizmi öğretti. O bize o kadar çok şey öğretti ki bunu 3 – 5 dakikaya sığdırmaya imkan yok. Çünkü o yürürken, koşarken, çalışırken, otururken yani hayatının her anında bizi eğitmekle meşguldü” dedi.

 

Uzun konuşmasının devamında ,”O hep bu milletin mayasında islamın olduğunu söyledi ve karşılığında hep bedel ödedi. Bu gün İslam aleminde “ben müslümanım elhamdülillah” diyen herkesin hamurunda direkt veya endirekt onun alın teri vardır.Evet Erbakan hocamız ahrete hicret etti. Ama bizler biliyoruz ki artık dünyada milyonlarca Erbakan var. İnşallah bu toprakların doğal çözümü olan milli görüş hareketi, liderimizin gösterdiği yaşanılabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye, yeni bir dünyanın kurulması doğrultusunda aynı azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.Milli görüş milletimizin özüdür, aslıdır, inancıdır, tarihidir, kimliğidir insanlığın saadetini temin edecek çözüm ve kararlılığın adıdır” diye konuştu.

 

Yoğun kar yağışı sebebiyle programa konuşmacı olarak katılacak olan  Prof. Dr. Arif Ersoy ve sanatçı Ammar Acarlıoğlu Tekebeli’nde trafik polisleri tarafından geçişlerine izin verilmeyince Ankara’ya geri dönmek zorunda kaldı.

 

Ayrıca programa Erbakan Ailesi adına Muhammed Fatih Erbakan ve Saadet Partisi Genen Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak tarafından birer telgraf gönderildi.

 

Öte yandan Erbakan’ı Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde 26 Şubat Pazar günü Hoca Ahmet Yesevi Caminde öğle namazı sonrasında Erbakan’ın ruhu için Mevlid-i Şerif programına tüm halkımız davet edildi.

 

Programa CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, MHP İl Başkanı Ali Acupınar, Kamu-Sen İl Başkanı Metin Memiş, Memur- Sen İl Başkanı Ali Solak, Diyanet-Sen İl Başkanı Osman Doğan, MHP Merkez İlçe Başkanı Mahmut Doğar, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Muhammed Sivridağ ve SP Merkez İlçe Başkanı Muhammet Rüştü Ay katıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER