banner198

Engelli düzenlemesi yapan kurumlar ödüllendirildi

Engelli düzenlemesi yapan kurum ve kuruluşlar başarı ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirildi.

Engelli düzenlemesi yapan kurumlar ödüllendirildi
banner145

İl İdare Şube Başkanları ve Kaymakamlar , Vali Vahdettin Özcan Başkanlığı’nda toplandı.

Toplantıda gündem gereği, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu tarafından “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Emniyet Müdürlüğü Uygulamaları” konulu sunum yapıldı.

Zoroğlu, Kadına karşı şiddetin önlenmesi, bu konuda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla çalışmalar yapıldığını, sıfır tolerans ilkesinin benimsendiğini, kadına yönelik şiddet sadece kadının sorunu olmadığını, toplumsal bir sorun olduğunu belirtti.

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi’nin 18 ülke tarafından imzalandığını ve ilk uygulamaya geçen ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Aile İçi Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddet olaylarını sayısal verilerle anlatan Müdür Zoroğlu, diğer ülkelerde olan sayısal verileri de sundu. Emniyet Müdürlüğü’nün bu konudaki uygulamalarını da belirten Müdür Zoroğlu, kurum olarak çözüm önerilerini de sundu.

Fransa’nın Strazburg kentinde Yüksek İdare Okulu’ndaki eğitimini tamamlayıp görevine başlayan Orta Kaymakamı Deniz Pişkin’in kendini tanıtması sonrası Vali Özcan tarafından Engelliler ile ilgili fiziki düzenlemeleri en hızlı bir şekilde tamamlayan Kızılırmak Kaymakamı Doğan Dinç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Karaoğlanoğlu, Askerlik Şube Başkanı Per.Alb.Sinan Melül, PTT Başmüdürü İsmail Gümüş ve TCDD Gar Müdürü İbrahim Nevruz’a Başarı Belgeleri verildi.

Engellilerle ilgili düzenlemeyi tamamlayan diğer Kurumlara da Teşekkür Belgeleri Vali Özcan tarafından verilerek toplantı tamamlandı.

Vali Vahdettin Özcan daha sonra Kaymakamlarla bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER