banner198

Eriyen karla birlikte Tatlıçay coştu!

Mevsim normallerini üstüne çıkan hava sıcaklığı çay ve derlerdeki su seviyesini yükseltti.

Eriyen karla birlikte Tatlıçay coştu!
banner145

Mevsim normallerini üstüne çıkan hava sıcaklığıyla birlikte yüksek kesimdeki kar kütleleri eridi çay ve derlerde su seviyesi yükseldi.

Karların erimesiyle birlikte ilimiz sınırlarından geçen başta Kızılırmak nehri, Devres ve Sağonlı (Melan) çayları olmak üzere Çankırı şehir merkezini boydan boya kat eden Tatlıçay’da su debisi yükseldi.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üstünde seyretmesiyle birlikte soğuk havanın etkisiyle uzun süredir evde bunalan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Bugün şehir merkezi ve bazı ilçelerde ölçülen en yüksek hava sıcaklıklarıysa şöyle gerçekleşti. Merkez’de 11.7, Çerkeş’te 10.5, Ilgaz’da 10.8, Kurşunlu 9.9, Yapraklı’da 8.1 ve Şabanözü’nde 9.7 derece olarak tespit edildi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üstünde seyretmeye devam edeceği bildirildi.

BÖLGEMİZDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden tahminlerine göre bölgemizde hava durumu şöyle olacak:

Rüzgarın; iç ve batı bölgelerimizde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla kuzeybatı çevreleri çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir, gece saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin güneyinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.

Çankırı şehir merkezinde son beş günlük hava tahminiyse şöyle;

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER