banner198

ERNAMAŞ Okul yaptırdı!

24 yıl önce Şabanözü’nde küçük bir atölyede üretime başlayan ERNAMAŞ A.Ş tarafından yaptırılan anaokulu, hayırsever- sivil toplum- kamu ortak çalışmasının bir örneği olarak ortaya çıktı.

ERNAMAŞ Okul yaptırdı!
banner145
ERNAMAŞ A.Ş. tarafından Şabanözü ilçesinde yaptırılan Macide Anne Anaokulu’nun açılışı törenle gerçekleşti.

 

24 yıl önce Şabanözü’nde küçük bir atölyede üretime başlayan ERNAMAŞ A.Ş tarafından yaptırılan anaokulu, hayırsever- sivil toplum- kamu ortak çalışmasının bir örneği olarak ortaya çıktı. ERNA-MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel’in annesi Macide Gürsel’in isminin verildiği anaokulunun arsası hayırseverler tarafından bağışlandı.



Şabanözü Şehitler İlkokulu konferans salonunda düzenlenen açılış töreni Ana okulu öğrencilerinin protokole gül takdim etmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.


ERNA-MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel, Yurdumuzda 0-6 yaş evlatlarımızın anaokullarına gitmesinin çok önemli olduğunu ve anaokulunun bir eğitim ocağı olduğunu yetişecek nesillerimizin eğitsel ve ahlaki altyapısını sağlayacak, her türlü sosyal yaşam davranışlarının anaokullarında kazandırıldığını belirtti.


Gürsel “Şirketimiz 1976 yılında kuruldu. 1990 yılında Şabanözü’nde küçük bir atölye olarak üretime başladık. Herkesin yapmış olduğu yardımlarla 24 yıldır aralıksız büyüdük. Büyüdükten sonra sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olduğunu düşündük. İşte o gerek anaokulu yapma fikrini doğurdu. Bu anaokuluna ömrü boyunca sadece eğitim ve öğretim diye çırpınan rahmetli annemin ismini vermeyi Cenab-ı Hakk bana nasip etti. Bunun için şükrediyorum. Anaokulunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


-ERNAMAŞ Şabanözüne kimlik kattı-
Milletvekili Av. İdris Şahin, “Bir şehre hayat veren, bu şehrin kimliğini katan elbette ki nefes veren insanlardır. İşte Şabanözü’ne nefes veren, soluk veren isimlerden biriside hiç kuşkusuz ERNAMAŞ’ın değerli yönetim kurulu başkanı ve onun biricik ailesidir. 24 yıl önce burada yakmış oldukları ateşin artık kor haline dönüştüğünü ve Şabanözü ile birlikte çevresindeki bütün ilçeleri ısıttığı gibi başkentin yanı başındaki Çubuk ilçemizden dahi istihdama katkı sağlayarak başkentten buraya göç aldığı için yürekten kendisine teşekkür ediyorum” dedi.


-Çankırı'yı anaokulları ile kuşatmaya başladık-
Vali Vahdettin Özcan Çankırı’nın ilçelerini anaokulları ile kuşatmaya başladıklarını belirtti. Özcan Çankırı’da yapılan eğitim çalışmalarına değindiği konuşmasında 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında okulöncesinde okullaşma oranı % 30,87 iken, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında bu yüzde % 37,45’e ulaştığın ifade etti. Özcan, “Çankırı’da il merkezinde 6, ilçelerimizde ise 7 olmak üzere, toplam 13 müstakil anaokulumuz bulunmaktadır. “ dedi.


Tören sonrasında Şabanözü Macide Anne Anaokulu açılış kurdelesini kesen davetliler, sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.


Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı telgraf gönderdi.


Macide Anne anaokulunun tüm inşaat, bahçe düzenlemesi ve tefrişat alımları Ernamaş tarafından karşılandı. 12.04.2013 tarihinde başlanılan ve 1 milyon 663 bin 800 liraya mal olan Okulun arsası Şabanözü Belediyesi ve 19 hayırsever vatandaş tarafından bedelsiz olarak hibe edildi. Okul 8 derslik, yemekhane, kütüphane, idari birimler ve 320 öğrenci kapasiteli olarak yapıldı. 1 müdür 8 öğretmen görev yapıyor. Şu anda 132 öğrenci eğitim alıyor.

 

Açılış törenine Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Av. İdris Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Bozoğlu, ERNA-MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel ve ailesi, Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbaran, Eski TFF Başkanı Av.Hüsnü Güreli, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya,  bürokratlar, vatandaşlar ve öğretmenler katıldı.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER