banner306
banner198

Ernamaş’ta Yangın Söndürme Eğitimi

Ernamaşta Yangın Söndürme Eğitimi ve Bilgilendirmesi yapıldı.

Ernamaş’ta Yangın Söndürme Eğitimi
banner145

Vali Vahdettin Özcan ve Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in katılımıyla Ernamaş’ta  Bilgilendirme ve Uygulamalı Yangın Söndürme Eğitimi verildi.

Şabanözü Ernamaş Fabrikası’nda Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotu, Belediye Başkanı Ali Çapçı, Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Uğurlu, Ernamaş Fabrika Müdürü Şentürk Ertonga  tarafından karşılanan Vali Özcan ve beraberindeki Heyet, Ernamaş’ta yangın söndürme eğitimi ve bilgilendirme toplantısına katıldı.

Şabanözü Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalar ve Şabanözü’nde ki kurum çalışanlarına Merkez İlçe Afet ve Acil Durum Müdürü Burhan Karadut tarafından yangın için alınacak önlemler ve yangında yapılacak çalışmalar ile ilgili eğitim verildi.

Ernamaş, Gelal Çorap, Hastürk Gıda ve Üçyıldız Besi yetkililerinin de katıldığı eğitim ve bilgilendirme sonrası Vali Özcan, son günlerde yaşanan fabrika yangınlarının gündemde olduğu bu günlerde böyle bir eğitimin önemli olduğunu belirterek katılan kurum ve firmalara teşekkür etti.

Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Belediye Başkanı Ali Çapçı, Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi’nde tüm fabrikaların hiçbir işçiyi mağdur etmediğini ve ücretlerini zamanında ödediklerini belirtti. Başkan Çapçı, bölgenin doğalgaz ihtiyacının yıllık 18 milyon m³ olduğunu ve enerji konusunda firmaların sıkıntı yaşadığını belirterek Şabanözü’ne doğalgaz getirilmesi için Vali Özcan ve Milletvekili Filiz’den destek istedi.

Milletvekili Hüseyin Filiz, fabrikaların kendi enerjilerini üretmeleri konusunda yatırım yapılabileceklerini belirterek, doğalgaz ile ilgili talebin Enerji Bakanlığı’nda olduğunu ve kendisinin Enerji Bakanı ile en kısa zamanda görüşeceğini söyledi.

Vali Vahdettin Özcan, “Şabanözü’nde işsizi olmayan tek İlçemizde, bu istihdamı sağlayan fabrikalara gerekli kolaylığın sağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda girişimlerimize başladık, sonuçlanması için de elimizden gelen gayreti milletvekillerimizle birlikte göstereceğiz” dedi.

Daha sonra Ernamaş Fabrikasındaki yangın söndürme eğitimini izleyen Vali Özcan ve beraberindeki heyet tarafından,  eğitime katılan Ernamaş, DAP Pvc, Avicena Sağlık, SKY İnşaat, Sürmak Çelik Kondüksiyon, Hastürk Gıda, Üçyıldız Besi, Sude Yapı Orman Ürünleri, Gelal Çorap, Çankırı Un Sanayi, Hacıbayramoğlu Ambalaj ile kamu kurumu yetkililerine sertifikaları verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304