banner198

ESENTEPENİN ÇILGIN PROJESİ HAYAT BULUYOR

Çankırının en yüksek bölgesi olan Esentepe Mahallesinde yaşanan su sıkıntısını köklü bir çözüme kavuşuyor.

ESENTEPENİN ÇILGIN PROJESİ HAYAT BULUYOR
banner145

Yerleşim noktası olarak Çankırı’nın en yüksek bölgesi olan Esentepe Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısını köklü bir çözüme kavuşturmak için belediyenin bölgeye yaptığı yatırımlarda sona gelindi.

 

Çankırı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Etüd ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile Esentepe için hazırlanan yeni ishale hattı projesi 5342,1 metre uzunluğunda olup merkezden 500 tonluk yeni yapılan depoya bağlantıyı sağlayacak. 16 Atü basınca dayanımlı bir bölümü çelik, bir bölümü de polietilen 225’lik borularla getirilecek içme suyu Mezbaha bölgesindeki 731 kotundan yeni deponun bulunduğu 954 kotuna yani 223 metre yüksekliğe taşınacak. Yaklaşık 2400 nüfuslu mahalleye bugüne kadar saniyede 4 litre su verilirken, yeni projenin devreye girmesiyle Esentepe Mahallesi sakinlerine saniyede 27 litre su verilebilecek. Projede ayrıca yeni yapılacak terfi merkezine 300 metre enerji nakil hattı yapılması da öngörülüyor.

 

 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, seçimlere kısa bir süre kala Esentepe Mahallesinin belli kesimlerce yine istismar edilmeye çalışıldığını belirterek “Onlar Esentepe Mahallesi’ne sadece seçimden seçime oy avcılığı ve istismar için geliyorlar, ancak biz her zaman buradayız. Esentepe benim en çok ziyaret ettiğim mahallelerden biridir. Biz Esentepe’nin sorunlarını geçici çözümlerle değil kalıcı hizmetlerle çözmenin gayretindeyiz. Bugün Esentepe’de kısa süreli su sıkıntısını istismar eden anlayış 10 yıl yerel yönetimde iktidarda kaldı. 50 tonluk depoyla yıllardır mahallenin su ihtiyacı karşılanmaya çalışılırken bugün biz buraya 500 tonluk su deposu yaptık. Mahallenin 30 yıllık nüfus projeksiyonu ile 4 gün gibi kısa bir zamanda hazırladığımız projeyi hızla uyguluyoruz.  Ve bir hafta içerisinde Esentepelilerin su sıkıntısını Güldürcek Barajı’ndan aldığımız bol ve kaliteli içme suyu ile tamamen gidermeyi hedefliyoruz.

 

Yıllarca Çankırı’da iktidar olmalarına rağmen Güldürcek İçmesuyu hattının “Projesini” dahi çizdirmeye gücü yetmeyen anlayış biz çalışmalara başlayınca “Hayal Proje” diye propaganda yapmıştı. Çok şükür ki bizlerin çabası Hükümetimizin desteği ile Çankırı’yı uzun yıllar sıkıntısı çekilmeyecek bol ve sağlıklı içme suyuna kavuşturduk. Güldürcek suyundan Esentepelilerin de diledikleri kadar kesintisiz yararlanabilmesi için artık günleri sayıyoruz. Sanıyorum bir hafta içinde büyük bir aksilik olmazsa Esentepe’nin içme suyunu kesintisiz olarak akıtmayı hedefliyoruz. Böylesine önemli ve çalışmaları devam eden bir konuda, Esentepe için çılgın sayılabilecek bir projeyi görmezlikten gelip genel seçimler öncesi yerel bir sorunu gündeme getirerek bundan medet ummak, halkı galeyana getirmeye çalışmak istismarcı zihniyete hiçbir şey kazandırmayacaktır. 2004 yılından bu yana Çankırı’ya yapılmak istenen yatırımları ve hizmetleri engellemeyi kendilerine düstur edinen zavallı muhalefet anlayışı, daha önceden olduğu gibi Esentepe konusunda da mahcup olacaktır” diye konuştu.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER