banner306
banner198

Eskiahır Köyü, Kültür Şenliğine Hazırlanıyor

Eskiahır Köyü, Kültür Şenliğine Hazırlanıyor

Eskiahır Köyü, Kültür Şenliğine Hazırlanıyor
banner145

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine bağlı Eskiahır Köyü, bu yıl 8.si düzenlenecek olan “Kültür Şenliği”ne hazırlanıyor.

 

Çankırı, Ankara ve İstanbul Eskiahır Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneklerinin ortaklaşa düzenlediği “Eskiahır Köyü 8. Kültür Şenliği”, 20 Ağustos 2012 Pazartesi günü Eskiahır köyünde gerçekleşecek.  

 

Çankırı Eskiahır Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Dereneği Başkanı Aydın Aydınlı “Özellikle bayramın ikinci gününe denk getirdiğimiz şenlikte, ülkenin dört bir yanından gelerek bir arada toplanacak olan Eskiahırlılar, bayramlaşma merasimini de yaşayacaklar. Bu etkinlikleri aksatmadan gerçekleştirirken, sevgi ve kardeşlik duygularının pekiştirilerek yeni neslin birbirini tanımasını ve kaynaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Köyümüzün geleneksel günlerinden birini daha yaşayacağız. Şenliğimizin, diğer köylere de örnek teşkil etmesini diliyorum.” dedi.

 

Kültür Şenliği’nde, koca kazanlarda pişirilen ve yörenin özel yemeği olarak rağbet gören keşkek, yanında pilav, tatlı ve ayranla ikram edilecek.

 

Şenlik alanına, 20 Ağustos 2012 Pazartesi günü sabah 9.00’da eski terminalden otobüs kaldırılacaktır. Eskiahır Köyü 8. Kültür Şenliği’nde bayram havasında geçecek eğlencelere tüm halkımız davetlidir.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304