banner198

Ev Yapımı Sucuk ve Pastırma Semineri

Çankırı Belediyesi, bu kez de hanımlara evde sucuk ve pastırma yapımını öğretmeye hazırlanıyor.

Ev Yapımı Sucuk ve Pastırma Semineri
banner145

Hanımların ihtiyaç duyduğu pek çok alanda kurslar ve seminerler düzenleyen Çankırı Belediyesi, farklı bir uygulamaya daha imza atarak, bu kez de hanımlara evde sucuk ve pastırma yapımını öğretmeye hazırlanıyor.

 

Çankırı Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında, Gıda Mühendisi Rana Başataç tarafından 18 Ekim 2012 Perşembe günü saat 14.00’te Abdülhalik Renda Mahallesi’nde bulunan Hanımlar Lokali’nde, belediyeden hizmet alan tüm kursiyerlere ve katılmak isteyen vatandaşlarımıza seminer verilecek.

 

Kurban Bayramı’nın da gelmesiyle tercihini sucuk ve pastırmadan yana kullananlar için verilen seminerin uygulaması,  30 Ekim 2012 Perşembe günü saat 14.00’te aynı yerde yapılacak. Seminerde, klasik sucuk ve pastırma yapımının yanı sıra sağlık kurallarına uygun ve kaliteli sucuk yapımı hakkında da bilgiler yer alacak.

 

Projeye destek veren Belediye Başkanı İrfan Dinç “Kurban Bayramı’nın da gelmesiyle tüm evlere az ya da çok kırmızı et giriyor. Bu çalışmayı bayram dönemine getirmemiz bundandır. İstedik ki, hanımlarımız evlerindeki kırmızı et tüketimini çeşitlendirsinler. Ev ortamında sağlıklı, kaliteli sucuklar ve pastırmalar yapsınlar. Çankırımızın hanımları sadece titiz ve marifetli değil, aynı zamanda meraklılar da. Yedikleri, eşlerine ve çocuklarına yedirdikleri yiyeceklerin nasıl yapıldığı, yapımında neler kullanıldığıyla da ilgileniyorlar. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Sucuk ve pastırma yapımı ile ilgili seminer verilmesi değişik gelebilir, ama bu da bir eğitim. Biz Çankırı Belediyesi olarak eğitimin her kesiminde olacağız. Son zamanlarda fermente olmuş ve ısıl işlem görmüş sucuklar medyanın gündeminden de uzun süre düşmedi. Zaten Çankırı’da hanımlarımız, her şeyin doğalını yapmaya ve yemeye önem veriyorlar. Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek seminer ve uygulamanın gerçekleştirilmesi için gerekli zemini hazırladık. Farklı ve keyifli olduğunu düşündüğüm bir uygulama olacak. Bu lezzetten vazgeçemeyen tüm marifetli hanımlarımızı, seminer ve uygulamaya davet ediyoruz.” diyerek konuştu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER