banner198

Felsefeciler Çankırı ya hayran kaldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Türk Ilgaz da düzenlenen 1. Felsefe Günlerine katılan felsefeciler Çankırı nın tarihi ve turistik mekanlarına hayran kaldı.

Felsefeciler Çankırı ya hayran kaldı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Türk Ilgaz’da düzenlenen 1. Felsefe Günleri’ne katılan felsefeciler Çankırı’nın tarihi ve turistik mekânlarına hayran kaldı.

Yoğun geçen programın ardından Çankırı’ya gelen felsefeci hocalar ilk olarak Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret ettiler. Başkan Dinç’in misafirlere çay ikramının ardından heyet Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ne geçti. Buradaki eserlerle ilgili olarak Başkan Dinç tarafından misafirlere bir sunum gerçekleştirildi.

Tarihi kent dokusunda yürüyüş yapan felsefeci hocaların ikinci durağı Tarihi Çamaşırhane oldu. Grup daha sonra yürüyerek Çivitçioğlu Medresesi’ne geçti. Çankırı Belediyesi tarafından mini bir kültür ve sanat evi haline getirilen Çivitçioğlu Medresesi’nde ebru atıp hat rolyef çalışmalarını izleyen hocalar yine yürüyerek Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’ne gittiler. Burada yöresel el sanatları ve turistik hediye üretim çalışmalarını izleyen misafirlere Ahi Yaren Meclisi Derneğince yaren evinde bir gösterisi düzenlendi.

Yaren kültürünün Türk kültüründe çok özel bir yeri olduğunu belirten Türk Felsefe Derneği Başkan Yardımcısı ve ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam kendilerine unutulmaz bir program düzenleyen Başkan Dinç ve yarenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç belediye yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye ettikten sonra misafirlerini gelecek yıl buluşma dileğiyle Ankara’ya uğurladı.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER