banner306
banner198

Feshane de Çankırı Zamanı

Feshane de yapılan Çankırı Tanıtım Günleri açılışı İstanbul Valisi Hüseyin Avnİ Mutlu nun katılımı ile gerçekleşti.

Feshane de Çankırı Zamanı
banner145

İstiklal Yürüyüşü sonrası Taksim Atatürk Anıtına çelenk sunumundan sonra Feshane’de Çankırı Tanıtım Günleri açılışı İstanbul Valisi Hüseyin Avnİ Mutlu’nun katılımı ile yapıldı. 

Feshaneye gelen Çankırılıları Eyüp Belediyesine ait mehter takımı karşıladı.

Programda ilk olarak kürsüye gelerek konuşma yapan ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ve Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, İstanbul’da yaşayan üçyüz bin Çankırılı adına konuklara hoş geldiniz dediler ve Çankırı’ya geldiği günden beri Çankırı’ya ve Çankırılılara yeni bir ivme kazandıran Vali Vahdettin Özcan’a teşekkürlerini ilettiler.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,”Çankırımızın bu güzel gününde bizleri yalnız bırakmayan bütün Çankırılılara minnettarız. Çankırımız çok büyük kültürel değerlere sahip bir şehrimizdir. Bu tanıtım günlerinin şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

İstanbul’da ki belediye başkanları adına konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Ayhan, Çankırılıları Feshane’de ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Çankırı Milletvekili Av.İdris Şahin ve İstanbul Milletvekili Çankırı’nın damadı Ünal Kacır tarafından konuşma yapılarak, bu birlikteliği sağlayanlara teşekkür edildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yaptığı konuşmada;

Uzak Çağların Yakın Kenti, Yarenler Diyarından tüm konuklarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.

Bugün burada tüm Çankırılıların el ele vererek hazırladığı, Çankırımızın tüm değerlerinin sergilendiği güzel bir ortamda bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Valiliğimiz, Belediyemiz, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu ve Çankırılılar Vakfı’nın ev sahipliğinde organize edilen ve özlemle beklenen “Çankırı Tanıtım Günleri”nin bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz.

Bir Selçuklu, bir Osmanlı ve bir Cumhuriyet kenti olarak Çankırı, tarihin her dönemine tanıklık etmiş, İstiklal Savaşı’nın cephelerine İnebolu-Çankırı-Ankara hattı üzerinden şimdi “İstiklal Yolu” adı verilen güzergahtan on binlerce ton cephane ve erzak Çankırılılar tarafından kağnılarla cepheye ulaştırılmıştır.

Böylelikle sırtlarında ve kağnılarla cephane taşıyan kadınlar, çocuklarının üzerindeki yorganı mermilerin üzerine örterek hem istiklali hem de istikbali kazanmışlardır.  Bizde “Çankırı Tanıtım Günleri” programımıza “İstiklal Yol” unun yolcularını anmak amacıyla “İstiklal Caddesi”nde yürüyerek başladık.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO tarafından Çankırı Yaren geleneği, Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine kabul edilmiştir. Çankırı bu geleneği yaşayan ve yaşatan bir İlimiz olup, Yaran Kültürümüzü anlatan etkinliklerimizde sizlere sunulacaktır.

Çankırı’nın bir diğer önemli değeri kaya tuzumuzda stantlarda yerini almış ve uzmanları tarafından da özellikleri konuklarımıza anlatılacaktır. Türkiye’nin sofrasında Bizim Tuzumuz Vardır.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılacak Yatırım Zirvesi ile Çankırı’nın yatırım altyapısı, Çankırı’ya sunulan devlet destekleri ve Çankırı’daki iş adamlarının başarı hikâyeleri anlatılacak, böylece, İstanbul’un yükselen üretim maliyetlerinden ve şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyen yatırımcıların çıkacakları Anadolu yolculuğunun ilk durağı Çankırı olacaktır.

Çankırı Tanıtım Günleri etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, katılımlarınızla bizleri onurlandıran İstanbul Valimiz Hüseyin Avni Mutlu Beye ve siz değerli konuklarımıza saygılar sunuyorum.

Yaptığı konuşmada bereketli tuzunuzla güzel şehrimize tat katıyorsunuz diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “İstanbul,  herkese bağrına basan bir şehir, hoş geldiniz, sefa geldiniz. Bu etkinliği yapan Valimizi, Belediye Başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Bereketli tuzunuzla bu şehre tat katıyorsunuz. İstanbul’un tadı tuzu sizsiniz. Yarenleri bizimle buluşturarak Türk Dünyasında, inanç dünyasında kaynaşmaya vesile oluyorsunuz. Bu kaynaşmaya vesile olan herkese teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Daha sonra Milli Eğitim ve Milli Savunma Eski Bakanı Nevzat Ayaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali Vahdettin Özcan, Milletvekilimiz Av.İdris Şahin, Çankırı Eski Milletvekili Prof.Dr.Hikmet Özdemir, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar, Çandef  Genel Başkanı Vahap Yartaş tarafından kesilen kurdele ile Çankırı Tanıtım Günleri açılışı yapıldı.

Vali Mutlu ve Vali Özcan, konuklarla birlikte stantları gezdiler. Stantlarda Çankırı’nın birbirinden güzel yöresel ürünleri sergilendi ve konuklara ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304