banner198

Festivalin En Renkli Standı Çankırının oldu

Çankırı Belediyesi, 13.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Festivaline katıldı.

Festivalin En Renkli Standı Çankırının oldu
banner145

Çankırı Belediyesi,  farklı kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapan13.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Festivali’ne katıldı.

 

Yabancı 9 konuk ülkenin ve yaklaşık elli il ve ilçe belediyenin katılarak üç gün boyunca kendi kültürlerinin tanıtımını yaptıkları festivalde, son iki yıldır etkinliğe katılan Çankırı Belediyesi’nin açtığı stand büyük ilgi gördü.

 

Özellikle tuz lambası, yemeklik organik kayatuzu, bulaşık makinesi tuzları, tuz değirmenleri gelen ziyaretçilerin dikkatini çekerken; Yaran Kültürü, yöresel kıyafetler, yöresel magnet (Ahi-Mahi) bebekler ve yöresel el yapımı ahşap ürünler de tanıtıldı. İkram edilen Çankırı yöresine ait kızılcık ekşisi ve taş helvası ise; hem konuklardan hem de diğer standlardan tam not alırken, Çankırı Belediyesi açtığı standla festivalin en renkli ismi oldu.

 

 

Festivalin 3. gününde; Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp’ın, Yaran kıyafeti giyerek fotoğraf çektirmesinin ardından, gelen ziyaretçiler de aynı şekilde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Son gün ise festivale katılan il ve ilçelere plaket verildi.

 

Daha önce Çankırı’yı tanıtan “Gezelim Tozalım” programı sunucusu Gafur Uzuner de standı ziyaret ederek Çankırı’ya tekrar gelme sözü verdi.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER