banner198

Filiz TBMMde Sarfettiği Söz Meclisi Gülmekten Kırdı Geçti

Dünkü meclis oturumunda gündem dışı söz alan Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, genel kurula öyle bir hitapta bulundu ki dinleyenler gülmekten kendini alamadı.

Filiz TBMMde Sarfettiği Söz Meclisi Gülmekten Kırdı Geçti
banner145

Dünkü meclis oturumunda gündem dışı söz alan Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, genel kurula öyle bir hitapta bulundu ki dinleyenler gülmekten kendini alamadı.

Konuşmasının son bölümünde genel kurula ‘Değerli hemşerilerim’ diye hitap eden Filiz, milletvekillerinin gülüşmeleri üzerine kullandığı yanlış ifadeyi değerli milletvekilleri diyerek düzeltti.

Kullandığı hitap şekline kendisi de tebessüm eden Filiz,“ Benim için hemşerilerim önemli, tabii onları aklımdan çıkaramıyorum, buradan hemşerilerimi selamlıyorum” diyerek tamamladı.

Alışveriş festivalleri ve bu festivallerin illerimize getirdiği canlılık ve Çankırı’nın sorunları hakkında görüşlerini dile getirmek için gündem dışı söz alan Hüseyin Filiz, “Dünyada son günlerde yoğun bir şekilde alışveriş festivalleri, kongreler, fuarlar düzenlenmektedir. Bu festivaller esnafımıza hareketlilik getirmekte, esnafımızın moralini düzeltmekte ve esnafımıza âdeta bir can suyu olmaktadır. Yalnız, bu festivallerin bütün illere yayılmasında fayda görüyorum” dedi.

-Filiz Tekstil Sektörünü Çankırı’ya Davet Etti-

Alışveriş deyince hemen aklına tekstil sektörünün geldiğini ifade eden Filiz, ”Tekstil sektörünün sorunlarını yakından takip ediyorum. Biliyorum ki tekstil yatırımcıları Ankara’da ve İstanbul’da sağlıksız koşullarda, özellikle apartman dairelerinin altında, bodrum katlarda imalat yapmaktadırlar. Buradan özellikle tekstil yatırımcılarına bir çağrım olacak. Diyorum ki ilimiz Çankırı yeni Teşvik Yasası’na göre kalkınmada öncelikli 5’inci bölge oldu ancak organize sanayide yatırım yapmamız hâlinde 6’ncıbölgenin şartlarından yararlanıyoruz. Dolayısıyla Türkiye'deki bu tekstil sektörünü, buradan, Çankırı’ya davet ediyorum” diye konuştu.

Çankırı’nın son yıllarda Ak Parti Hükûmeti döneminde çok yatırım aldığını vurgulayan Filiz, ”Özellikle Devlet Su İşlerinin, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun desteğiyle Çankırı’da iki tane çok önemli projenin temelleri atıldı. Bunlardan Kızılırmak Sulama Projesi ve Hamzalı Sulama Projesi ikisi 120 trilyon lira değerindedir. Temeli atılan bu iki proje hayata geçtiği takdirde özellikle Çankırı’nın Kızılırmak bölgesinde çeltik üretimi bulunduğu durumdan en az yüzde 50 artış gösterecektir, buğday ve arpa rekoltesi yükselecektir, Çankırı’da şeker pancarı üretimi artacaktır” ifadesini kullandı.

Filiz, ”Çankırı’nın kalkınmada öncelikli iller arasında özellikle organize sanayi bölgesinde yatırım yapılması hâlinde 6’ncı bölgenin şartlarından yararlanması durumunda, bugün İstanbul’dan Ankara’ya kadar hiçbir bölge yoktur ki 6’ncı bölgenin imkânlarından yararlansın. Dolayısıyla, biz bu fırsatı değerlendirmek üzere Çankırı’da bir organize sanayinin temellerini atmaya hazırlanıyoruz, burada bunu sizlere duyurmak istiyorum. Bu kurmak istediğimiz organize sanayi; Çankırı Ankara’ya biliyorsunuz 120 kilometre, il sınırımız 80 kilometre ve Ankara’ya yarım saat mesafede bir organize sanayiye özellikle Ankara’daki sanayicilerin gelip yatırım yapması hâlinde hem Ankaralı sanayici olacak hem de Çankırı’nın imkânlarından yararlanacak. Esenboğa Havaalanına on beş-yirmi dakika mesafede olan bu organize sanayi… Aynı zamanda iş adamlarımız Esenboğa Havaalanını Çankırı’nın havaalanı gibi kullanacaklardır. Dolayısıyla, “Bu 6’ncı bölgenin şartları nelerdir?” dediğimiz zaman, tekrarladığımız zaman, Ankara’da yatırımcı arsasını parayla alacağına, Çankırı’dan, gelecek, arsasını bedelsiz alacaktır. Bedelsiz arsa tahsisisin hemen yanı başında faiz desteği olacaktır; 5’inci bölgede 7 yıl 6’ıncı bölgede 10 yıl bir faiz desteği alacaktır. Bunun yanı başında, SSK prim desteği alacaktır; organizede olması hâlinde  en az 10 yıl bir prim desteği alacaktır” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER