banner198

FLAŞ… FLAŞ.. Genel Merkez Köroğlu dedi!

Pazar günü gerçekleştirilecek olan AK Parti 3. Olağan İl Kongresi için Genel Merkez Avukat Erkan Köroğlu başkanlığında tek liste önerdi!

FLAŞ… FLAŞ.. Genel Merkez Köroğlu dedi!
banner145

Vedat Beki / Özel Haber

Pazar günü gerçekleştirilecek olan AK Parti 3. Olağan İl Kongresine tek adayla girilmesi yönünde yapılan çalışmalar sonucunda Genel Merkez Avukat Erkan Köroğlu üzerinde uzlaşma çağrısı yaptı!

21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek AK Parti 3. Olağan Kongresinde yarışacak adaylar konusunda süren belirsizlik dün Genel Merkezde gecenin geç yarılarına kadar yapılan görüşmeler sonucu sürpriz bir şekilde şekillendi.

Dün saat 14.00’de Genel Merkeze çağırılan İlçe Başkanları ile yapılan iki toplantı ile başlayan gün, gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Sürecin başladığı günden bu yana “tek adayla” kongreye gidilmesi yönünde belirgin olarak baskı yapan Genel Merkezin çalışmaları adayları dün Ankara’ya taşıdı!

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Genel Başkan Yardımcıları tarafından yapılan değerlendirme, cv’lerin Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne kadar uzandı.

Başbakan Erdoğan, tercihini Köroğlu’ndan yana kullandı!
Genel Merkezde adaylar arasında heyecanlı bekleyiş sürüyordu. Ve Başbakan Erdoğan’ın önündeki üç isimden tercihini Avukat Erkan Köroğlu’ndan yana kullandığı ve seçimlere “tek liste” hazırlanarak girilmesi yönünde telkinde bulunduğu edinilen bilgiler arasında.

Şahin: Değerlendirme toplantısı yapacağız!
Gecenin geç saatlerinde ortaya çıkan bu durumla birlikte Çankırı’ya dönen Baro Başkanı Avukat İdris Şahin’le yaptığım telefon görüşmesinde “Genel Merkezin yapmış olduğu tercihle ilgili olarak bugün arkadaşlarımla bir değerlendirme toplantısı yapacağım. Benim bu yarış içerisinde olmamın tek nedeni, Çankırı’nın içinde bulunduğu durumdan kaynaklandı! Çankırı böylesine bir sahipsizlik yaşamadı! Ancak birileri bu durumun devam etmesi yönünde yoğun gayret gösteriyor! İşaret edilen ismin Çankırı’yı toparlaması mümkün mü? Değerlendirme toplantısı sonrası nasıl bir yol izleyeceğim konusunda gerekli açıklamayı yapacağım” dedi.

Köroğlu: Birliği sağlayacağımı düşünüyorum!
Ortaya çıkan gelişmeler sonrası kendisiyle görüştüğüm Avukat Erkan Köroğlu “Genel Merkezin benim ismim üzerinde birleşmeyi uygun görmesi ile birlikte tabanda bu birleşmenin sağlanması yönünde beklenen gayreti göstereceğim. Aynı zamanda Baro Başkanımız olan İdris Şahin, bizlerin abisidir! Hedefimiz Çankırı’yı ve partimizi büyütmekse bunu hep birlikte yapma şansı doğmuştur. Kongreye çok kısa bir süre kalmış olmasına karşın, bu birlik ve beraberliği sağlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Konuyla ilgili diğer haberler!

22. Dönem milletvekili Tevfik Akbaktan açıklama!

Ertelemenin perde arkası!

AK Parti İl Kongresi ertelendi!

Genel Merkez Köroğlu dedi!

İlçe Başkanları Genel Merkezde

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER