banner198

Ertelemenin perde arkası!

Vedat Beki, AK Parti Olağan İl Kongresinin 18 Temmuza ertelenmesinin ardında yatan sis perdesini kaldırıyor!

Ertelemenin perde arkası!
banner145

 

 

 

Ertelemenin perde arkası!

                       Vedat Beki/Çankırı Postası

 

 

AK Parti Çankırı 3. Olağan İl Kongresi Pazar günü yapılacak derken, bir de baktık kongre 18 Temmuz 2009 Cumartesi gününe ertelendi!

 

Gelin size bu ertelemenin perde arkasında nelerin olduğunu olabildiğince aktarmaya çalışayım!

 

Bu arada peşin peşin de ifade edeyim, kaleme aldığım yorumda "söz hakkı isteyenlere de" sayfalar sonuna kadar açık!

 

AK Parti İl Başkanlığı kongresine sayılı günler kala mevcut İl Başkanı Mustafa Selci’nin dışında “adaylık” açıklaması yapan olmamıştı!

 

Bunun en önemli gerekçesi olarak da “Genel Merkez tek adayla kongreye gidilmesi taraftarı” şeklindeki yorum ve düşünce kongreye sayılı günler kala kendisini belirgin olarak hissettiriyordu.

 

Genel Merkezin “Tek adaylı” kongre talebi doğrultusunda yaptığı çalışmalar 17 Haziran 2009 günü kendisini net olarak gösterdi!

 

Bir gün öncesi yani 16 Haziran 2009 Salı günü bizatihi Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek tarafından aranan Çankırı Baro Başkanı Avukat İdris Şahin Ankara’ya davet edildi. Aynı saatlerde Belediye Başkanı İrfan Dinç de Genel Merkezden arandı ve benzer daveti o da aldı!

 

Bununla birlikte AK Parti Çankırı ilçe başkanları da ertesi günü yani Çarşamba günü saat 14.00’de Genel Merkezde toplantıya davet edildi. Bu randevuya iştirak eden ilçe başkanları saat 16.00’da aynı masanın etrafında toplandı.

 

Toplantıda AK Parti Genel Başkan yardımcısı Haluk İpek’le beraber Tokat Milletvekili Zeyit Aslan ve Çorum Milletvekili Agah Kafkas, masa etrafındaki ilçe başkanlarına “Çankırı teşkilatında değişim gerektiğini, partiyi tekrar eski heyecanına kavuşturmak ve ülkemizin her noktasında olduğu gibi Çankırı’da daha iyi seviyelere ulaştırmak için Genel Merkez olarak kongreye Avukat İdris Şahin’in aday olarak gösterilmesi yönünde karar alındığını ve bu görevin kendisine verildiğini” belirtmesinden sonra toplantıya katılan ilçe başkanlarının düşüncelerini aldı.

 

O toplantıya katılan ilçe başkanlarının tamamı Genel Merkezin açıkladığı “tek aday” Avukat İdris Şahin ismi üzerinde olumsuz bir düşünce belirtmeden “alınan kararın partiye ve Çankırı’ya hayırlı olması” yönünde görüş birliği içerisinde olduklarını ifade ettiler.

 

Toplantının bu şekilde dağılması ile birlikte ilçe başkanları Çankırı yollarına düşerken saat 18.00 sularında Genel Merkezden tekrar arandılar ve geriye dönüş yapmaları istendi!

 

Bu arada neler oldu?

Halen Çankırı Baro Başkanı olan Av. İdris Şahin ilçe başkanlarının ismi üzerinde “olumlu” görüşlerini belirtmelerinden sonra Baro yönetim kuruluyla da görüşmüş ve onların da oluru ile “adayım” açıklamasını yapmaya hazırlanırken Genel Merkezde ikinci bir toplantı ile karşı karşıya kalındı!

 

Akşam saatlerinde başta İl Başkanı Mustafa Selci, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz, Av. Erkan Köroğlu, Salim Çivitcioğlu ve Av. İdris Şahin olmak üzere ilçe başkanları Genel Merkezin 7’inci katında toplanmışlardı!

 

Yapılan ikili görüşmeler, toplantılar, gelmeler-gitmeler yoğunluğunu saat 23.30’a kadar sürdürdü! Genel Merkezdeki beklenmedik gelişmenin ardında “İdris Şahin tek aday olarak gösterilir ve kongre bu şekilde tamamlanırsa, kongre sonrası AK Parti tabanında çeşitli bölünme ve parçalanmalar olur!” tezi işleniyor ve birden bire saat 17.00 sularında alınan "Genel Merkezin adayı Av. İdris Şahin" projesi duvara tosluyordu!

 

Malum adres
Hunday Plaza?

17 Haziran günü saat Genel Merkezde ilçe başkanlarının katıldığı ilk toplantı bitiminden sonra saatler 17.40'ı gösterirken başta Çerkeş ve Ilgaz ile birlikte Merkez İlçe Başkanı Hasköy’de Hunday Plaza önündeler! Malum adrese daha sonra İl Başkanı Mustafa Selci de dahil oldu! Ve Genel Merkezin ikinci davetine Mustafa Selci Hunday Plaza’dan beraberinde Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz ve Ilgaz İlçe Başkanı Tahir Akbak ile beraber geldiler!

 

Genel Merkezde aynı gün saat 17.00 civarında alınan kararın değerlendirilmesi ile birlikte bundan sonrasının eski vekil Tevfik Akbak’la konuşulduğu çok açık ve net! Saat 19.00’dan sonra olayların 180 derece değişmesinin altından çıkan adres Hunday Plaza! Bu konuyla ilgili olayın muhataplarının açıklama haklarının bulunduğunu bir kez daha belirteyim!

 

Şimdi ne olacak?

İl Kongresi takviminin işlediği günlerde “ben adayım” açıklamasını yapan mevcut İl Başkanı Mustafa Selci’nin son bir haftadır Genel Merkez tarafından “aday” olarak görülmemesi, İl başkanları ile birlikte yapılan değerlendirmede “Av. İdris Şahin genel merkezin adayıdır” şeklinde bizatihi Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek tarafından yapılan bilinen açıklama; bunun sonrası olaylara yapılan “müdahale” ve son olarak ortaya atılan isim Av. Erkan Köroğlu!

 

Mevcut durum oldukça karışık! Bazen mantık, bazen duygu ve çoğu zaman da kişisel hırs ve ihtiraslar işin içine girdiğinde mevcut durumun içinden çıkılacak gibi görülmüyor? 

 

Bu arada bir ihtimal daha!

Bundan 3 yıl önce partinin 2. Olağan İl Kongresinde Genel Merkezin adayı Av. İdris Şahin’di! Buna karşın bugün yaşanan olayların bir benzeri de o günlerde yaşanmış! Elde ettiğim bilgilere göre 17 Haziran günü Genel Merkezin koridorlarından sızan bilgilerden önemli bir parçasını sizlerle paylaşayım!

 

“Geçtiğimiz il kongresinde genel merkezin adayına karşılık örgüt olarak siz aday çıkardınız! Ve kongreyi kazandınız! Bu süre içerisinde Çankırı’ya atanan bürokratlar sürgün! Milletvekili seçimi yapıldı! Listelere taşıma adaylar yerleşti! Şimdi söyler misiniz o gün kongreyi kim kazanmış, kim kaybetmiş?”

 

Gerçekten bu ifade karşısında donup kalmamak mümkün değil! O gün kongreyi Mustafa Selci kazanmış, ancak geçen süreye baktığımızda kaybeden açık ve net bir şekilde Çankırı!

 

Bununla birlikte 18 Haziran tarihine kadar “tek aday” konusunda belirgin bir iyileşme görülmediği takdirde Genel Merkezin mevcut yönetimi görevden alarak “atama bir yönetim” yapabileceği de yine genel merkez koridorlarından masama kadar ulaşmış durumda!

 

Beyler! Benim ulaşabildiğim ve ayıkladığım bilgiler böyle!

 

Ne mi olur?

Samimiyetimle söylüyorum bu durum karşısında kafayı yemek üzereyim!

 

Sizlere kadar ulaşmıyor ancak fonda Kayahan çok güzel söylüyor!

Atın beni denizlere…

 

Saygılarımla…

 

Konuyla ilgili diğer haberler!

22. Dönem milletvekili Tevfik Akbaktan açıklama!

Ertelemenin perde arkası!

AK Parti İl Kongresi ertelendi!

Genel Merkez Köroğlu dedi!

İlçe Başkanları Genel Merkezde

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER