banner198

Fosiller böyle restore ediliyor

Çankırı'da "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi" kazı alanında yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan fosiller, bir arayagetiriliyor.

banner145
Çankırı'da "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi" kazı alanında yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan fosiller, bir arayagetiriliyor.

Çankırı sınırları içerisinde 1997 yılında başlatılan çorak yerler kazısında bugüne kadar çıkarılan 8 milyon yıllık fosiller, tarihe ışık tutuyor.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-CoğrafyaFakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında yürütülen kazılarda çıkarılan yaklaşık 3 bin fosil, Çorak Yerler Araştırma ve Kazı Evi'nde yapılan titiz çalışmalarla restore ediliyor.

"Kazı evi ortopedi kliniğine bürünüyor"

Erol, yaptığı açıklamada, kazılarda bugüne kadar fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun, kılıç dişli kaplan, kuyruksuz maymun, antilop, sırtlan gibi 20'ye yakın türün fosillerine ulaştıklarını söyledi

Kazı alanında çıkan fosillerin önce kazı evine gertildiğini vurgulayan Erol, "Öğrencilerimiz ve araştırma görevlisi arkadaşlarımız tarafından burada onarılıyor. Temizlendikten ve bütünişlemleri bittikten sonra bilimsel değerlendirmeleri yapılmak üzere tanımlama ve tür tayinleri yapılıyor. Envanterleri çıkartılarak müzenin depolarına teslim ediliyor" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2013, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER