banner198

Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı

15-21 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları Atatürk Stadyumu’nda kurulan şişme oyun alanlarında tüm hızıyla devam ediyor.

 Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı
banner145

15-21 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları Atatürk Stadyumu’nda kurulan şişme oyun alanlarında tüm hızıyla devam ediyor.

Kutlamaların bugünkü bölümünde Vali Vahdettin Özcan, Herkes İçin Spor Federasyonu As Başkanı Metin Yaman, Milli Güreşçi Dünya Şampiyonu Ercan Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Halit Tosyalıoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çardak çocuklarla bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından oluşturulan şişme oyun alanlarında çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlenme ve çeşitli oyunları oymanın mutluluğunu yaşayarak Gençlik Haftasını kutluyor.

Ayrıca Herkes İçin Spor Federasyonu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Korunmaya Muhtaç Çocukların Spor ile Topluma Kazandırılması Projesi kapsamında Sevgi Evleri ve Yurtlarda kalan öğrencilerin kilo, boy, esneklik ve vücut yapıları ile ilgili testler ve ölçümler yapılıyor.

Spor kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan proje, yetenek tarama, eğitim ve yönlendirme süreçlerini de içeriyor.  Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda gençler ve çocuklar kendi vücutlarına uygun spor dallarına yönlendirilip, her öğrencinin bir spor dalı ile ilgilenmesi sağlanıyor.

Vali Vahdettin Özcan, böyle bir projeyi başlatan ve yürüten tüm görevlilere teşekkür ederken, tüm gençlerin de Gençlik Haftalarını kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER