banner306
banner198

Gençlik Meclisi Çankırı yı gezdi

Çankırı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, Lise ve Üniversite öğrencileri Çankırı tarihi ve kültürünü tanımaya yönelik bir gezi gerçekleştirdi.

Gençlik Meclisi Çankırı yı gezdi
banner145

Çankırı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, Lise ve Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 60 kişilik bir grupla, Çankırı tarihi ve kültürünü tanımaya yönelik bir gezi programı gerçekleştirdi.

 

Sırasıyla Tuz mağarası, Buğday Pazarı(Hazımiye) ve Çivitcioğlu Medreselerini gezen gençler, uğradıkları mekanlar hakkında hem bilgi sahibi oldular, hem de ebru, rolyef ve hat sanatı çalışmalarında bulundular.

 

Gezi programına daha sonra Yaran evinde devam edildi. Programın başından sonuna kadar gençlerle birebir ilgilen Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Sekreteri ve Meclis Koordinatörü Ragıp Çelik “Bizler etkinliklerimizi genç arkadaşlarımın taleplerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada sosyal aktiviteler adına elimizden gelenin en iyisini, Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in katkılarıyla ve yine Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin çalışmalarıyla birlikte düzenleyeceğiz” diyerek, geziye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

  

Yine, Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayhan Arslan “Gençlik meclisini bilen ve iyi tanıyan birisi olarak, gelinen noktada Gençlik Meclisinin 5 tane Ab projesi çıkarttığını ve birçok etkinliğe de imza attı. Bunun gurur ve onurunu taşıdığımı belirtmek isterim” dedi ve gençlere daha çok projeye imza atmaları doğrultusunda bazı telkinlerde bulundu.

 

Ayrıca, Yaran kültürünün tüm detayları hakkında bilgi alan gençlere, ev sahipliği yapan Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli “ Siz öğrencilerin derslerinizle birlikte bu tür sosyal aktivitelere de katılım sağlamanız bizleri çok mutlu ediyor. Bu tür etkinliklere devamlı katılım sağlayın”sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304