banner306
banner198

Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle yayınlanan kutlama mesajları

Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajları
banner145

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram sebebiyle yayınlanan kutlama mesajları

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ AV. İDRİS ŞAHİN ‘İN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Türkiye’nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında en üstlerde yerini almasıdır. AK Parti iktidarımızda bunun mücadelesini vermektedir. Ulu Önder Atatürk'ün de işaret ettiği gibi çok, ama çok çalışmalıyız ve ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmalıyız. Bu da ancak çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle olur. Ulu Önder geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bugünü gençlerle özdeşleştirmiştir ve bu bayramı onlara bahşetmiştir. Bu nedenle bu sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalıyız ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çok çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

 

KUTLU OLSUN

Milli Mücadelenin Ulu Önder Atatürk tarafından ilk cümlesi, "1919 Senesi Mayısın 19'uncu günü Samsun'a Çıktım’’ deyişidir. Bundan tam 93 sene önce yok olmaya nazır Osmanlı Hükümdarlığı için düşmanlarımız; "Artık Türk hikayesi bitti’’ dedikleri anda, Samsun'da bir güneş gibi doğan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadeleyi başlatmış ve ‘’bitti’’ denilen Türk milletinin bitmediğini tüm dünyaya göstermiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dört bir yanı işgal altındaki Anadolu topraklarında kurtuluş mücadelesi başlattığı günün 93. yıldönümünü beraberce kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimiz; 19 Mayıs 1919’u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan, Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.

Nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek, ülke meselelerine duyarlı olmaktan geçmektedir. Gençlerimizi değerlerini benimsemiş, bilimin üstünlüğünü kabullenen, eleştirel bir düşünme sistemine sahip, üretken, ileri görüşlü, okuyan ve araştıran fertler olarak yetiştirmek hepimize düşen ortak bir görevdir. Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Çankırı’lı hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Allahtan rahmet diliyorum. Ruhunuz Şad Olsun.

VALİ VAHDETTİN ÖZCAN 19 MAYIS VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Kıymetli Çankırılılar, Sevgili Gençler,

19 Mayıs, 93 yıl önce Samsun’a ayak basan Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı en önemli gündür. Bu gün her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun!

Samsun'da başlayan ve İzmir'de sona eren bağımsızlık savaşının ardından her ferdin özgür iradesiyle ülkenin geleceğinde söz sahibi olduğu, millet egemenliğini üstün kılan, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, demokrasinin gelişmesine imkan verecek modern ve bağımsız bir devlet kurulmuştur.

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler,

Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak için en iyi şekilde yetişmeniz, nitelikli eğitim almanız, devlet ve milletimizin amaçlarından birisidir. Sizlerin de dünyadaki değişimleri anlamanız ve çağın şartlarına ayak uydurmanız için daha çok çalışmanız gerekmektedir.

Size bırakılan mirası koruyup daha yükseklere çıkaracağınıza ve gelecek nesillere daha gelişmiş ve refah düzeyi yüksek olan bir ülke bırakacağınıza olan inancım tamdır.

Bizlere bu vatanı emanet eden Büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, Tüm Çankırılıların ve Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu’nun Kutlama mesajı

Kurtuluş savaşı mücadelemizin halka yansıyan başlangıcını teşkil eden , bu mücadelenin ilk meşalesi olarak değerlendirilen ATATÜRK’ün Samsun’a ayak basarak kurtuluş savaşını başlattığı gün olan 19 Mayıs 1919  daha sonra Atatürk tarafından gençliğe hediye edilerek “Gençlik ve Spor Bayramı “ olarak kutlanmış olup 1981 yılından başlayarak «Atatürk'ü Anma Günü» olarak da kutlanmaya başlandı. Atatürk bir söyleşi sırasında: «Ben 19 Mayıs'ta doğdum» demiştir. 19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öte yandan ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Atatürk'ün doğum yıldönümü olarak  kutlanır.

Hükümetimiz uygulamaya koyduğu yeni kutlama biçimi ile şekilsellikten uzaklaşarak  özünde bir bayram havasında kutlayacağımız ve gençlik için zorunlu  rutin hareketlerin yapıldığı değil şölen ve gerçek bayram havasındaki kutlamaların yapılacağı; Atatürk’ün ve felsefesinin çeşitli etkinliklerle anlatılacağı  anma  programlarının olacağı bir kutlama  yılı geçireceğimizi  düşünüyor ;Bu duygular içinde hemşerilerimizi “ATATÜRK’ü anma ,Gençlik ve Spor Bayram’larını “ kutluyor.Atalarımızın ulusça kazandığı zaferlerin tadını hep birlikte kardeşlik içinde yaşayarak çıkarmayı diliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Arif Soysal'ın kutlama mesajı
 
Her yılın 19 Mayıs'ı bütün  Türk ulusunun özellikle Türk gençliğinin bayramıdır.Bu büyük günün Türk Gençliğine armağan edilmesi yakın tarihimizin önemli olaylarıyla sıkı sıkıya ilgilidir.Bunun için 19 Mayıs'ın anlamını Türk gençliğinin çok iyi kavraması gerekir.Birinci Dünya Savaşı'nda yenik sayılan Osmanlı İmparatorluğu'nun bir yandan egemenliğine son verilirken öbür yandan da Anadolu'nun şehir ve kasabaları birer birer düşman saldırısına uğruyordu.İşte bu şartlar altında Mustafa Kemal, yıpranmış hatta devlet olarak egemenliğini yitirmiş bir imparatorluğun yerine yepyeni,modern,genç ve bir Türk Devleti kurmak, her şeyden önce yurdumuzun toprak bütünlüğünü korumak için Anadolu'ya geçerek savaşmaya karar verdi.Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti'ne karşı duyduğu sonsuz güvenle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu Kurtuluş Mücadelesini kazanarak yeni Türk Devleti'ni kurdu.Temellerini attığı bu genç devletin gelişerek yücelmesi
de ancak Türk Gençliği'nin çalışmalarıyla,onların beden ve ruh sağlığıyla başarılabilirdi.Bundan ötürü Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin ve inkılapların muhafaza ve savunulması görevini inandığı ve en çok güvendiği Türk Gençliği'ne verirken onların beden ve ruh sağlığını koruyacak çalışmaların sonucunu her yıl Türk Milleti'nin gözleri önüne sermesine fırsat verecek bir bayramla kutlamayı düşündü." Gençlik ve Spor Bayramı" olarak armağan etti. Türk Gençliği de bu bayram dolayısıyla Büyük Önderini anmak,O'nu sonsuza kadar yaşatmak amacıyla bayramın adını " Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" olarak değiştirdi.

 
Atatürk, gençliğimizin yüreğindeki sevgi, bileğindeki güç, dilindeki marş, beynindeki ışık olarak sonsuza kadar yaşayacaktır.19 Mayıs, Samsun'dan, Cumhuriyete uzanan yolculuğun başlangıç günüdür. Yüce Türk Milleti'nin ve Türk Gençliğinin Bayramı kutlu olsun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Ömer UZUN,  19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Ömer UZUN, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda;  “Bir ülkenin en büyük gücü, tankı, topu, parası değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır. Vatanı için seve seve canını vermeye hazır imanlı ve inançlı bir gençlik sayesinde, her şeyin bitti sanıldığı anda, Samsun’da ilk meşalesi yakılan bağımsızlık mücadelesi, destansı bir zafere dönüşmüştür. O gençler sayesindedir ki, tarihi zaferler kazanılmıştır” dedi.

Bir ülkenin geleceğe ilişkin umutlarının ancak gençlere yapılacak yatırımlarla yeşerebileceğini vurgulayan UZUN, “Gençlik en büyük zenginliğimizdir. Yeniden Büyük Türkiye’yi ve Yeni Bir Dünya’yı kurarken en büyük gücümüz iyi yetişmiş, dinini bilen, devletini seven, değerlerine bağlı gençler olacaktır. Bu Anadolu gençliğinin yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamalıdır” dedi.

Milli ve manevi değerlerine bağlı inançlı Anadolu insanının düşman çizmesini kabul etmeyip direnişin başladığı tarihin yıldönümü olan bir 19 mayıs’ı daha idrak etmiş olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Ne yazık ki 19 Mayıs kutlamaları; işin özü ve ruhu terk edilip tamamen törensel bir takım gösterilere indirgenerek, tamamen milletten kopuk bir hale getirilmiştir.  19 Mayıs ile ilgili bugünlerde epey hararetli tartışmalara tanık oluyoruz ve öyle tahmin ediyoruz ki önümüzdeki günlerde bu tartışmalar ve karşılıklı atışmalar epey tavan yapacak gibi görünüyor.

Kutlama adına yapılan stat etkinliklerine son verilmesi yerinde bir karardır, kendilerini destekliyoruz.  Ancak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bedenen sağlık sorunlarıyla karşılaşmamaları ve motivasyonlarının daha yüksek olması için çaba sarf edildiği kadar, manevi dünyaların da sorunlar oluşmaması için gayret edilmesi, polemikleri ve karşılıklı atışmaları bırakıp işsizliğe çözüm bulunması gerekir.

Bu böyle gitmez. Buradan iktidar ve muhalefete çağrıda bulunuyoruz. Gereksiz polemikleri, içi boş tartışmaları bırakın. Gençlerimizi ideolojik kamplaşmalara değil, derbi maçlarında olduğu gibi etrafını yakan yıkan, vuran kıran değil birbirini seven, birbiriyle kaynaşan gençler yetiştirmek için birlik ve beraberliğe teşvik edecek adımlar atalım. Başta işsizlik olmak üzere gençlerimizin sorunlarının çözümü için projelerimizi ortaya koyalım. Bu hem tarihimize karşı bir sorumluluk, hem de omuzlarımıza yüklenmiş bir vebaldir.

Ülkemiz üzerinde oynanan en karanlık oyunlardan birinin de, gençlerimiz arasındaki kardeşlik bağlarını yok etmek olduğunu söyleyen UZUN; “Karanlık güçler gençlerimizi yeniden ideolojik kamplara bölmeye çalışıyorlar. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimiz bu karanlık oyuna karşı uyanık olmalı. Bizler, aynı bahçenin çiçekleri, aynı milletin evlatlarıyız. Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’yı birbirimize yumruk sıkarak değil, kucak açarak kurabiliriz” dedi. 

UZUN mesajını; “Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” diyerek tamamladı. 

Has Parti İl Başkanı Şevket KOÇ'un Kutlama Mesajı

19 Mayıs 1919 Milli Mücadele tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesi kısa sürede tüm Anadolu'ya yayılarak, bir milletin diriliş ve direniş destanına dönüşmüştür. Milli mücadeledeki en büyük zenginliğimiz ihtirası değil iddiası olan gençlerdi. Gençliğimiz geleceğimizdir, yarına ilişkin umudumuzdur. Fakat her 4 gençten biri işsiz ve her iki gençten biri gelecekten umutsuzdur. 19 Mayıs’ın 93'üncü yılını kutladığımız bir dönemde ortaya çıkan bu tablo düşündürücüdür. 

İdeali olmayan bir gençlik, maalesef sadece enerjileri olan ve bu enerjileri boşa giden bir büyük imkan olarak kalır. Bu nedenle sahip olduğumuz bu zenginliği ülkemizin geleceği için en verimli bir şekilde harekete geçirmek, işsizlik, ahlaki ve manevi tahribat gibi gençlerimizin karşı karşıya bulunduğu sorunları ortadan kaldıracak adımları atmak zorundayız. Kısır çekişmeler, sığ tartışmalar yerine, geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin sorunlarının çözümü için gayret göstermeliyiz. Çünkü bizler tarih boyunca özgürlüğün, adaletin ve hoşgörünün öncüsü olmuş bir medeniyetin varisleriyiz. Bu tarihi sorumluluğa ve yüksek ruha sahip bir gençlik, sadece ülkemiz için değil, bütün insanlık için huzur ve barışın teminatı olacaktır.

Milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor
, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm Milli Mücadele kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI AV. ERKAN KÖROĞLU KUTLAMA MESAJI

İşgal yıllarının acımasız koşullarında kendi bölgelerinde küçük gruplar halinde örgütlenmeye başlayan yurtseverlerin kalp atışlarını işiten, bu direnişi tek bir çatı altında toplamak için Anadolu’ya geçme yollarını arayan Mustafa Kemal’in halkıyla buluştuğu, Ülkemizin kuruluş ve kurtuluşuna giden yolda ilk adım olan ve büyük Türkiye’nin doğum günü kabul edilen 19 Mayıs 1919 u iyi anlamalı ve anlamlandırmalıyız.

19 Mayıs halkımızın doğum günüdür. Gerçek bir halk adamı olan Mustafa Kemal de doğum gününün 19 Mayıs olmasını bu yüzden istemiştir.

Tüm milletimizin 19 mayıs Atatürk’ ü anma , gençlik ve spor bayramını kutluyorum.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304