banner198

Güldürcek suyu şebekeye yeniden verildi

SAĞLIKLI İÇME SUYU MUSLUKLARIMIZA YENİDEN VERİLDİ

Güldürcek suyu şebekeye yeniden verildi
banner145

Çankırı tarihinin en önemli projelerinden birisi olan Güldürcek Barajı İçme Suyu projesinde 80 km. mesafeden getirilen içme suyu yeniden şebekeye verilerek halkımızın kullanımına sunuldu.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleri ile 2004 yılında başlatılan çalışmalarla DSİ tarafından ihalesi yapılan arıtma tesisi, ishale hattı, depolar ve güzergâhtaki basınç kırıcıları tamamlanmış ve Ramazan ayı öncesinde Çankırı’ya damacana suyu kalitesinde sağlıklı içme suyu verilmişti.

 

Ancak DSİ teknik ekipleri tarafından barajın dip savağındaki boruların yenilenmesi gerektiği ile ilgili önerileri dikkate alan yetkililer kısa sürede ihale yapmak suretiyle bu çalışmaları tamamladılar.

 

Geçtiğimiz günlerde Güldürcek Barajı’ndan arıtma tesisine yeniden su verilmesine başlanmış ve testler başarıyla tamamlanarak önce Hıdırlıktaki yeni depoya oradan da mevcut içme suyu deposuna içme suyu verilmiştir. Bundan böyle meydana gelebilecek arızaların dışında su kesintisi yaşanmayacak ve halkımız musluklarından damacana kalitesinde sağlıklı içme suyunu kullanabilecekler.

 

SU ARITMA CİHAZI SATAN FİRMA YETKİLİLERİ UYARILDI

 

İlimizde su arıtma cihazı satan bazı firma elemanlarının vatandaşları telefonla arayıp, Güldürcek Barajı’ndan gelen içme suyunun arsenik içerdiğini ve şebekenin eski olması nedeniyle kalitesinin bozulduğu yönünde vatandaşların kafasını karıştırdıkları yönünde alınan duyumlar üzerine Sağlık Müdürlüğü ve Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçtiler. Firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerde musluklardan alınan su numunelerinin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nde test ettirildiğini belirterek alınan rapor örneklerini gösterdiler ve Güldürcek Barajı’ndan getirilen suda arsenik bulunmadığını, içme kullanma suları yönetmeliğine uygun olduğunu belirterek gerekli ikazlarda bulundular.

 

GÜLDÜRCEKTEN MUSLUKLARIMIZA SUYUN SERÜVENİ VİDEO İZLE

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER