banner306
banner198

GÜLDÜRCEK’İ VE ARITMA TESİSİNİ GEZDİLER

ÇKÜ öğrencileri Çankırı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Güldürcek Barajına yönelik gezi düzenleyerek, teknik incelemelerde bulundular

GÜLDÜRCEK’İ VE ARITMA TESİSİNİ GEZDİLER
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Senai Dönmez ile birlikte Çankırı Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği bünyesinde faaliyet gösteren, Çankırı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Güldürcek Barajına yönelik gezi düzenleyerek, teknik incelemelerde bulundular.

Birlik Müdürü Makine Mühendisi Yakup Manici tarafından karşılanan öğrenciler, öncelikle su temini açısından Güldürcek barajını ve su alma yapısını incelediler. Daha sonra, arıtma tesisinin bulunduğu alana geçildi. Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri burada, Çankırı’da kullanılan içme suyunun arıtma aşamalarını inceleme fırsatını buldular. Akabinde ise, Güldürcekten gelen suyun Çankırı’ya ulaşması aşamasında kullanılan sanat yapıları olan vantuslar ve maslakların incelenmesi ile teknik gezi tamamlanmış oldu.

Öğrenciler böyle bir tesisi gezmelerinde kendilerine imkan sağlayan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ederek, Çankırı’ya bu hizmeti kazandıran tüm yetkililere şükranlarını sundular.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304