banner306
banner198

Hain saldırı Çankırı da protesto edildi

24 askerimizin şehit olduğu, 19 askerimizin de yaralandığı Hakkari Çukurca da ki hain saldırı Çankırı da protesto edildi.

Hain saldırı Çankırı da protesto edildi
banner145

24 askerimizin şehit olduğu, 19 askerimizin de yaralandığı Hakkari Çukurca'daki hain saldırı Çankırı’da protesto edildi.

 

Çankırı’da ki STK’ların üst yapılanması olarak kurulan Çankırı Güç Birliği Platformu tarafından düzenlen protesto gösterisinde, platform adına basın açıklamasını okuyan Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, oldukça sert tonda yaptığı konuşmayla teröre duyulan tepkiyi dile getirdi.

 

Bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen saldırıyı lanetlediklerini söyleyen Köroğlu, “Bu coğrafya tarihte çok ihanetlere sahne oldu. Ama hiç birisi bu alçaklıkları yapanlar kadar alçaklaşmadı” diye konuştu.

 

Köroğlu, “Demokrasiyi geri ileri diye sınıflandırarak siyasi manipülasyonlar ile ülkemiz sınırları içerisinde sözde özerklik ilan eden, Kürt kardeşlerimiz ile aramıza nifak tohumları atmaya çalışan kirli beyinli siyasetçileri cevabımızı şudur ki; artık ‘Kral çıplak’! Sizler bu güzel yurdu bölemeyeceksiniz. Sizler kendi karanlığınızda kaybolacak ve akan şehit kanında boğulacaksınız” dedi.

 

Demokrasinin kimseye salyalarını akıtıp devletle dalga geçme hakkını vermediğinin altını çizen Köroğlu, bu üzüntülü günlerde klasikleşen ‘artık yeter’ deme zamanının dünde kaldığını, hükümetin bölücü terörü bitirmeye yönelik yapacağı her türlü mücadeleyi destekleyeceklerini ifade etti.

 

Akan her damla şehit kanının hesabı misliyle sorulmadıkça öfkelerinin dinmeyeceğini vurgulayan Köroğlu, hain saldırıda şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve gazilerimize acil şifa dileğinde bulundu.

 

Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde dağılırken, protestosunu sürdüren bir grup genç, temsili PKK bayrağını yaktı.

 

-HAİN TERÖR BİR KEZ DAHA PROTESTO EDİLECEK

Öte yandan Çankırı Güç Birliği Platformu, Yarın saat 12.00’de yapacağı yürüyüşle hain terörü bir kez daha protesto edecek.

 

Güç Birliği Platformu Başkanı Hayrettin Çelikten tarafından yapılan açıklamada, yarın saat 12.00’de kucaklama taşından başlayacak yürüyüş, anıt alanında son bulacak. Çelikten, yürüyüşe kadın ve çocuklar olmak üzere herkesi Türk bayraklarıyla birlikte beklediklerini söyledi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304