banner198

Hainlerin vurduğu gazimiz böyle düşman çatlattı

Ankara GATA’da tedavi gören gazinin devre arkadaşları hastaneye akın etti. Saygı Öztürk/Sözcü

Hainlerin vurduğu gazimiz böyle düşman çatlattı
banner145
Ankara GATA’da tedavi gören gazinin devre arkadaşları hastaneye akın etti.

Saygı Öztürk/Sözcü

 

Başta Cizre, Silopi, Sur, Silvan, Nusaybin olmak üzere Güneydoğu’nun bazı ilçelerini “Kurtarılmış bölge” ilan etmeye çalışan ve bunun için her türlü yolu deneyen bölücü terör örgütü, bölgeyi temizlemeye çalışan asker ve polisi hedef alıyor. Güneydoğu’ya geçici olarak Batı illerinden de jandarma özel harekat timleri kaydırıldı. Geçen pazar günü gönderilen askerlerden birisi de Binbaşı Muharrem Şirin’di. Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı olan Binbaşı Şirin, uzun süredir girilemeyen Cizre’nin Sur, Nur, Cudi ve Yasef mahallelerine girmeyi başardı. Tabur Komutanı Şirin’in nezaretinde bir taraftan PKK’lı teröristlerin kazdıkları hendeklerde önce el yapımı patlayıcılar temizlenmeye çalışıldı, ardından hendekler kapatılmaya başlandı.

 

SUİKAST SİLAHIYLA HEDEF ALINDI

 

Askerlerinin başından ayrılmayan Binbaşı Şirin, halka zarar gelmemesi, teröristlerle sade vatandaşın birbirine karıştırılmaması için askerlerinin çok dikkatli davranmalarını istedi. Binbaşının halka yaklaşımından rahatsız olan teröristler, doğrudan komutanı hedef almaya başladılar. Geçen salı günü Cizre’de meydana gelen çatışmalar sırasında, Binbaşı Muharrem Şirin’i hedef alan bölücü örgüt mensupları, “suikast silahı” olarak bilinen ve 2 bin metreden etkili olan Kanas silahıyla Binbaşı Şirin’i hedef aldı. Çatıya yerleşen bölücü örgüt militanı askerleriyle birlikte olan komutana ateş etti.

 

ÖLÜMDEN KIL PAYI KURTULDU

 

Teröristin alnından vurmak üzere hedef aldığı Binbaşı Şirin’in o an yaptığı bir hareket onu şehit olmaktan büyük bir şans eseri olarak kurtardı. Şirin, sol kulağından vuruldu. İlk tedavisinin Şırnak Askeri Hastanesi’nde yapılmasının ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne kaldırıldı ve hemen ameliyata alındı. Kulağı parçalanan Binbaşı Muharrem Şirin’i ameliyatı sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki devre arkadaşları da yalnız bırakmadı.

 


DEVRE ARKADAŞLARI AKIN ETTİ

 

Binbaşı Şirin’in yaralı olarak kurtulması ve ameliyatının başarılı geçmesi silah arkadaşlarını mutlu etti. Akın akın hastaneye gelen devrelerinin, bazıları yanlarında çocuklarını da getirdi ve “gazi binbaşı”ya geçmiş olsun dileğinde bulundu. Mutluluklarını hastanede çektirdikleri fotoğrafla ölümsüzleştiren askerler, Güneydoğu’da son dönemlerde yaşanan olaylar sırasında HDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının güvenlik güçlerine karşı takındıkları tavırlara ve hakaretlere de tepki gösterdiler. Silah arkadaşının parçalanmış kulağını gören emekli bir general şunları söyledi: “Cizre’de keskin nişancı tüfeğiyle vurulan gazi binbaşı Muharrem Şirin, halen GATA’da yatıyor. Devletin binbaşısını vuran teröristlere hiçbir eleştiride bulunmayan, onları cesaretlendiren bazı HDP milletvekilleri, güvenlik güçlerine de her fırsatta ağır hakaretlerde bulunuyorlar. Teröristlerin ne yaptığı görmeleri için bu fotoğrafları incelemesi gerekir.”

 

‘TERÖRİSTLER ÜZÜLSÜNLER’

 

Binbaşı Şirin’e geçmiş olsun dileğinde bulunmak için hastanede toplanan devre arkadaşları, gruplar halinde toplu fotoğraf da çektirdi. SÖZCÜ’ye hastanedeki fotoğrafları ulaştıran bir asker, “Arkadaşımızın sağ kalması dolayısıyla hepimizde oluşan sevinç ve gururu teröristler görüp üzülsün istedim” dedi. Başta devre arkadaşları olmak üzere eş ve çocuklarının kendisini hastanede ziyaret etmesinden son derece duygulanan Şirin, “Çıkar çıkmaz hemen geçici görev bölgem olan Cizre’ye gidip taburuma kumanda etmeyi sürdüreceğim. Böyle günlerde askerlerimden ayrı kaldığım için üzgünüm. Arkadaşımız Serkan Has’ın şehit edilmesi de hepimizi kahretti” diye konuştu.
Kaynak Sözcü

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER