banner306
banner198

Halkalı Şeker yapımı yeniden hayat buldu

Çekme helvadan sonra Halkalı şeker yapımı da yeniden hayat buldu

Halkalı Şeker yapımı yeniden hayat buldu
banner145

Çankırı’nın Yöresel Sofra Kültürü Çankırı Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeniden hayat buluyor.

Buğdaypazarı Medresesi’nde Çankırı yöresel sofra kültürünün önemli parçası olan ‘Halkalı Şeker’ yapımı yeniden hayat buldu.

Geçtiğimiz günlerde ‘Çekme Helva’ yapımını sağlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu defa da geçmişte çocukların çok sevdiği halkalı şekeri yeniden kültürümüze kazandırdı.

Konya Mevlana şekerinin aslında Çankırı’ya ait bir şekerleme türü olduğunu ifade eden Başkan Dinç, “Mevlana şekeri bizim şekerimizdir. Biz ona kaba şeker deriz” dedi.

 

Geleneksel değerleri yaşatmaya devam edeceklerini belirten Dinç “Geleneksel değerlerimiz, tarihi mekânlarda yaşamaya ve yaşatılmaya devam edecek. Değerlerimiz neyse biz gündeme getirmeyi ve yaşatmayı sürdüreceğiz “ şeklinde konuştu.

Eski şekerci ustalarından Fikri Usta’nın oğlu Cafer Çavuşoğlu tarafından hazırlanarak imal edilen ‘Halkalı Şeker, ilk olarak Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan ile Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç tarafından tadıldı ve tam not aldı.

Cafer Usta’nın içerisinde hiç bir katkı maddesi kullanmadan hazırladığı halkalı şeker,  bundan böyle Çankırı Belediyesi’nce tahsis edilecek bir mekânda uygulamalı şekilde imal edilecek.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304