banner198

Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı ile Çocuk Bakıcılığı Kursu

İŞKUR bünyesinde ilk kez bir STK meslek edindirme kursu açılıyor..

Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı ile Çocuk Bakıcılığı Kursu
banner145

Türkiye İş Kurumu Çankırı İl Müdürlüğü bünyesinde ilk kez bir sivil toplum kuruluşu olan Yapılandırmacı Mesleki Eğitim Derneği (YAMED) tarafından meslek edindirme kursları açılıyor.

 

YAMED’in İl İstihdam Kurulu’nda belirlenen ve kentte ihtiyaç duyulan branşlarda hazırladığı mesleki eğitim teklifi İŞKUR tarafından titizlikle incelenerek ilana çıkıldı. Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı ile Çocuk Bakıcılığı dallarında açılan ilana mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren YAMED tek müracaat eden kuruluş olarak başvurdu ve kursları açmaya hak kazandı. Kurslara ilişkin protokol İŞKUR İl Müdür Vekili Abdurrahman Canbolat ile YAMED Yönetim Kurulu Başkanı Alper Yakar tarafından imzalandı.

 

Mesleki Eğitim alanında özellikle Ankara ve çevresinde eğitim veren Yapılandırmacı Mesleki Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Yakar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, STK ların birçok İl’de meslek edindirme kursları açtığını belirterek “Çankırı’da bu alanda ilk STK olduğumuz için mutluyuz. Amacımız işsiz insanlarımıza beceri kazandırıp, meslek edinmelerine katkıda bulunmaktır. Çankırı’da işsiz sayısının özellikle de gizli işsiz sayısının bir hayli fazla olduğunu gördük. İlk etapta günümüzde çalışan annelerin en önemli sorunu olan çocuk bakıcılığı konusunda bilinçli bakıcılar yetiştirmek üzere harekete geçtik. Ayrıca İl İstihdam Kurulunda yine kentte ihtiyaç duyulan hasta ve yaşlı bakıcılığı alanında da kurslar açılmasını planladık. Derneğimizin Çankırı Belediyesi ile işbirliği halinde gerçekleştireceği bu sosyal içerikli kurslara belediyemizin verdiği katkı bir yerel yönetimin işsizlerine sahip çıkma bakımından son derece anlamlıdır. Bu süreçte Çankırı Milletvekili Sayın Dr. Nurettin Akman’a Çankırı Belediye Başkanı Sayın İrfan Dinç ve Belediye Meclisinin değerli üyelerine işsizlere yönelik bu projeye verdikleri yoğun destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca projenin İŞKUR’a sunulmasından protokol imzalaması aşamasına gelinceye kadar geçen süreçte fedakar çalışmaları ile bizlere destek olan İŞKUR İl Müdür Vekili Abdurrahman Canbolat ve şef Mehmet Gayret’e de teşekkür ediyorum. YAMED olarak bundan sonraki hedefimiz Çankırı’da istihdam garantili kurslar açarak, işsiz gençlerimizin hem meslek edinmelerine hem de iş bulmalarına yardımcı olmaktır” diye konuştu.

 

İŞKUR İl Müdür Vekili Abdurrahman Canbolat’da İl İstihdam Kurulu’nda alınan kararlar ve belirlenen branşlarda meslek edindirme kursları açmakta olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bir süredir ilimizde halk eğitim ve mesleki eğitim veren resmi kurumlarla meslek edindirme kursları açıyorduk. Ancak ilk kez mesleki eğitim veren bir sivil toplum kuruluşu ile kurs açıyoruz. Belediyemizin de bu projeye mekân olarak sağladığı destek çok önemli. Çocuk Bakıcılığı ile Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı kurslarında kursiyerler yaklaşık 6 ay devam edecek kurs süresince günlük 15 lira da harçlık alacaklar. Kurslara katılmak isteyen 18-55 yaş aralığındaki ev hanımları ve genç kızların 11 Mayıs 2010 tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğümüze kayıt yaptırmaları gerekiyor. Başarılı ve verimli bir proje olacağına inanıyorum. Önümüzdeki süreçte istihdam garantili kurslarla daha yoğun bir faaliyet dönemi geçirmeyi hedefliyoruz.”

 

Kurslarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç’te işsiz gençlerimize meslek edindirecek ve iş bulmalarına yardımcı olacak her türlü faaliyete destek verdiklerini söyledi. 

 

Çankırı Belediye Meclisi’nce belediye binasının 4. katında YAMED’e tahsis edilen kurs merkezlerinde verilecek olan kurslara katılacak kursiyerler12 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 10.00 ve saat 14.00’te Belediye İş Merkezi Düğün Salonunda yapılacak kura çekiminin ardından belirlenecek. Kurslar 17 Mayıs 2010 tarihinde başlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304