banner198

Hayvanların mucize davranışı çobanı ölümden döndürdü

Açık arazide elektrik akımına kapılan çobanı hayvanların mucize davranışı kurtardı.

 Hayvanların mucize davranışı çobanı ölümden döndürdü
banner145

Açık arazide elektrik akımına kapılan çobanı hayvanların mucize davranışı kurtardı. Akıma kapılan iki inek telef olurken, iki inekte yaralandı.

 

Çankırı Merkez'e bağlı Ağzıbüyük köyünde Pazar günü Cemil Şahin (63)  büyükbaş hayvanlarını Topuk mevkinde otlatmaya çıkarttı. Saat 19.00'da  elektrik direğinin şiddetli fırtınada devrilmesi sonucu hayvanlardan dördü elektrik tellerine takılarak akıma yakalandı.  Akıma kapılan bir ineğin bacağından tutarak kurtarmaya çalışan Şahin'de o sırada akıma kapılarak kendinden geçti. Çoban ve ineklerin başına gelenler karşısında arazide yayılan bütün hayvanlar iç güdüsel bir hareketle çobanın etrafında toplandı.

 

Olayın yaşandığı sırada Ağzıbüyük köyünde evinin önünde oturan çoban Cemil Şahin'in oğlu Mustafa Şahin 1 km mesafede hayvanların tamamının bir nokta toplanmasından olağan dışı bir durumun yaşandığını hissetti.   Şahin, bir şeylerin ters gittiğini düşünerek hayvanların toplandığı bölgeye gitti. Babasını ineğin bacağına tutunmuş şekilde yerde bulan Mustafa Şahin, bir urgan yardımıyla babasını inekten çekerek aldı. Elektrik akımının kesilmesi ile birlikte iki inek ayağa kalkarak hareket ederken iki inek telef oldu. Ambulans ile Çankırı Devlet Hastanesi aciline kaldırılan daha sonrada Ankara Numune hastanesine sevk edilen Şahin'in vücudunda 3. derece yanıklar oluştuğu ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri incelmede bulunarak tutanak tuttu. Merkez köylere elektrik taşıyan hattı BEDAŞ ekipleri onardı. Elektrik verilemeyen köylere sabah 05.00'ten sora yeniden elektrik verilebildi.


- Ahşap direkler tehlike saçıyor-

Bölgede yaşayan vatandaşlar elektrik tellerini taşıyan 12 metre uzunluğunda ki ahşap direklerin 30 sene önce dikildiğini ve ömrünü tamamladığını belirtiyorlar. Direklerin artık en ufak rüzgarda dahi zeminle olan mukavemetlerini yitirdikleri için yıkıldığını belirterek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi adına yetkililerin bir an önce önlem almasını talep ediyorlar.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER