banner198

Hükümlü kadınlar ve huzur evi sakinleri de unutulmadı

Vali Vahdettin Özcanın eşi Leyla Özcan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü sebebiyle Cezaevindeki ve huzurevindeki bayanları ziyaret etti.

Hükümlü kadınlar ve huzur evi sakinleri de unutulmadı
banner145

Vali Vahdettin Özcan’ın eşi Leyla Özcan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ilk ziyaretini Cezaevindeki Bayanlara yaptı.

Leyla Özcan’ın ziyaretine, Garnizon Komutanının eşi Sezin Aydın, C. Başsavcısının eşi Özlem Tojay, Savcı Mustafa Koç’un eşi Sümeyye Koç,  İl Jandarma Komutanının eşi Huriye Uslu, Emniyet Müdürünün eşi Hatice Zoroğlu, POMEM Müdürünün Eşi Gülşen Korkmaz, Yardımsevenler Derneği 2.Başkanı Hatice Sidar, Anneler Derneği Başkanı Songül Astarlıoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hatice Kaya, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Canan Sürmeli  ve Derneklerin Yönetim Kurulu Üyeleri  de eşlik etti.

 Programda Ceza Evi Müdürü Mahmut Çaça ve Ceza Evi 2.Müdürü Pınar Gök Kadınlar Günü ile ilgili konuşma yaparak,  kendilerini Kurumlarında konuk etmekten mutluluk duyduklarını ve tüm Kadınların Kadınlar Gününü kutladıklarını belirttiler.

Pedagog Ali Çankırılı ise kadınlara “Ümidinizi kaybetmeyin, hayat bir imtihandır. Burası bir okul, bazılarınız meslek ediniyor, bazılarınız tekrar düşünme fırsatı buluyor. Buradan çıktığınızda neler yapacağınızla ilgili planlarınız olsun, ümidiniz olsun. Bende sizlere kendi yazdığım kitaplardan getirdim, bunları sizin adınıza imzalayacağım. Kadınlar gününüzü kutluyorum” dedi.

Ali Çankırılı kitaplarına hanımların isimlerini yazdı ve imzaladı. Özellikle hepsini farklı kitaplar getirdiğini ve birbirlerinin kitaplarını da okuyarak daha çok kitap okuyabileceklerini söyledi.

Kadın Dayanışma Derneği Üyesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Pınar Çiçekoğlu’da hanımlara Kadın denilince ne anlaşıldığı ve kadının hayattaki rolünü karşılıklı sohbet ederek anlattı.  

Daha sonra Leyla Özcan ve programa katılan Konuklar,  hükümlü bayanlarla birlikte çay içip,  sohbet ettiler. Onların sıkıntılarını ve isteklerini dinlediler.

Özcan, özellikle okumak isteyip durumu uygun olmayan, öğrenim harcı konusunda sıkıntı yaşayan gençlere yardımcı olunacağını söyledi.

Kendileri için özel bir gün olduğunu belirten hükümlü bayanlar, ziyaretleri nedeni ile Leyla Özcan ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler. Hanımlar kendi yaptıkları el emeği ürünleri sergilediler.

 Vali Vahdettin Özcan’ın Eşi Leyla Özcan ve beraberindeki konuklar sergilenen ürünlerden alarak hanımlara katkıda bulundular.

Özcan, Hükümlü Bayanların  ve Cezaevinde çalışan bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı, onlara çiçek takdim ederek Cezaevinden ayrıldı.

Leyla Özcan, sabah Cezaevine yaptığı ziyaretten sonra öğle yemeğinde Huzurevi’ndeki Bayanlarla bir araya geldi.

Huzurevi sakinlerinin ellerini öpüp, kadınlar gününü kutladı, onlara çiçek takdim etti. Huzurevi sakini Hatice Toprak’ın yazdığı şiirin Valilik sitesinde ve gazetelerde yayınlandığını belirten Leyla Özcan, yayınlanan gazeteleri Hatice Teyzeye takdim etti. Gelecek yıl Hatice Teyze’den kendi eliyle yazdığı şiirler beklediğini belirtti.

Özcan, beraberindeki heyetle birlikte huzurevi sakinleri ile yemek yedi. Yemekhaneye inemeyen huzurevi sakinlerinin de yanlarına çıkarak kadınlar gününü kutladı, onlarla sohbet etti ve çiçek takdim etti.

En kısa zamanda tekrar ziyaret edeceğini belirterek Huzurevinden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER