banner306
banner198

İdris Şahin, 17 Nisan E-Bildiriside komisyona eklendi

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, 28 Şubata ilişkin alt komisyona 27 Nisan E-Bildirisini de eklediklerini söyledi.

İdris Şahin, 17 Nisan E-Bildiriside komisyona eklendi
banner145

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, komisyon bünyesinde oluşturulan 28 Şubat'a ilişkin alt komisyona '27 Nisan E-Bildirisi’ni de eklediklerini söyledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyon Toplantısının ardından açıklama yapan Çankırı Milletvekili İdris Şahin, bir önceki toplantıda komisyon bünyesinde 1960 darbesi ve 1971 muhtırası ile 1980 darbesi ve 28 Şubat'a ilişkin 3 ayrı alt komisyon oluşturduklarını bildirdi.

CHP'li milletvekillerinin, '27 Nisan E-Bildirisi’nin komisyon gündemine alınmadığına ilişkin açıklamalar yaptığını, ancak bunun doğru olmadığını belirten Şahin, 'Söz konusu muhtıra zaten 28 Şubat'a ilişkin alt komisyonda ele alınacaktı. Biz bunu toplantıda da daha önce gündeme getirmiştik. Ancak onlar, bu konunun ele alınmayacağı gibi bir izlenim sundular. Biz de bu tartışmayı sonlandırmak için 28 Şubat'a ilişkin alt komisyona 27 Nisan e-bildirisini de ekledik' diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, alt komisyonların çalışmalarının esas ve usullerini belirlediklerini kaydeden Şahin, buna göre konuların siyasi, ekonomik, hukuki sosyal, psikolojik, tarihi, kültürel ve medya açısından ele alınacağını söyledi.

Şahin, darbe ve muhtıraların iç ve dış etkiler çerçevesinde de irdeleneceğinin altını çizdi. Şahin ayrıca, 28 Şubat'a ilişkin alt komisyonun toplandığını ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'in alt komisyon başkanlığına seçildiğini söyledi. Öte yandan, CHP İstanbul milletvekili Umut Oran, Komisyon Başkanı Nimet Baş'a başvuruda bulunarak, ‘Balyoz Planı' davasına ilişkin sürecin de komisyonda incelenmesini talep etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304