banner198

İdris Şahin Karadayı, Darbelere Karşı Olduğunu Söyledi

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, Meral Akşener ve İsmail Hakkı Karadayının, Türkiyede darbe yapılmasına karşı olduklarını ifade ettiklerini söyledi.

İdris Şahin Karadayı, Darbelere Karşı Olduğunu Söyledi
banner145

28 Şubat’ın önemli aktörlerinden ve dönemin Genel Kurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı darbelere karşı olduğunu söyleyerek bu kadarına da pes dedirten cinsten bir açıklamada bulundu.

 

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, Meral Akşener ve İsmail Hakkı Karadayı'nın, Türkiye'de darbe yapılmasına karşı olduklarını ifade ettiklerini söyledi. Şahin, "Her ikisi de bu ülkede hukuk devleti anlayışının oturması halinde kimsenin darbeye teşebbüs edemeyeceğini vurguladı." diye konuştu.

 

Meclis Darbeleri Araştırma Alt Komisyonu, Dolmabahçe'deki TBMM Ofisi'nde 28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'yı dinledi. Komisyon üyelerinin dönemin iki önemli isminin bilgilerine başvurmasının ardından, Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

Akşener ve Karadayı hakkında, "Meclis iradesine karşı duruşlarını takdirle karşıladık." diye sözlerine başlayan Şahin, "Düşüncelerini bizlerle paylaşmış olmaları, bizleri memnun etmiştir. Biz, 4 partinin kurmuş olduğu komisyonun üyeleriyiz. Her ikisi de kendi zaviyelerinden dönemdeki gelişmeleri aktardı.. Önümüzdeki günlerde de siyasileri, gazetecileri ve bürokratları dinleyeceğiz." dedi.

 

Akşener'in de Karadayı'nın da Türkiye'de darbe olmaması gerektiğine vurgu yaptıklarını belirten Şahin, "Hukuk de devletinin tam olarak oturması halinde, kimsenin darbeye teşebbüs edemeyeceğini bizimle paylaştılar. Bu tür çalışmalarımız devam ettiği sürece de gelecek nesillere çok güzel bir raporu sunacağız." ifadelerini kullandı.

 

Karadayı'nın 28 Şubat sürecini bir darbe olarak nitelemediğinin altını çizen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak siyasetin sivillerin işi olduğunu, askerin siyasetin içerisine girmemesi gerektiğini samimiyetle ifade etti. O dönemde bazı etkenlerin, kararların alınmasına sebep olduğunu söyledi. 'Artık bu günün siyasileri dününkiler gibi değil, askerleri de süreç içesinde gerekli şeyleri kendisine almıştır. Ne siyasilerin ne askerlerin bu yanlışları bir daha yaşayacağını düşünmüyorum.' diye bize düşüncelerini aktardı."

 

Meral Akşener'in de o dönemde darbe ortamını hazırlamaya çalışan grupların olduğunu anlattığını söyleyen Şahin, "Akşener, sermaye gruplarının, sivil toplum örgütlerinin, askerin ve daha başka grupların o dönem farklı hareket ettiğini ifade etti." dedi.

 

Şahin, yarın da komisyon olarak Yalım Erez'i dinleyeceklerini kaydetti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER