banner198

İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker aklanarak dönüyor!

İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker aklanarak dönüyor!

İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker aklanarak dönüyor!
banner145

Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker'in FETÖ örgütünün ByLock tuzağına düşürüldüğü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklama ile tescillendi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada; 11 bin 480 kişinin çeşitli uygulamalar ile Bylock sunucusuna kendi iradesi dışında bağlandığının tespit edildiği vurgulandı. Liste'de Ruhi Şeker'in yer aldığı Haber Merkezimiz tarafından doğrulanırken Şeker'in Çankırı Adliyesine resmi yazının ulaşması ile birlikte re'sen tahliye edilmesi bekleniyor.

17 Ekim 2017 tarihinde Çankırı Ağız Ceza Mahkemesinde görülen davada, BTK raporuna göre; sadece 4 gün 19  IP bağlantısı ile ByLock sunucusuna bağlantı sağladığı kuvvetli şüphesi ile mahkeme tarafından tutuklanan Ruhi Şeker, 72 gündür Çankırı E Tipi Kapalı cezaevinde bulunuyor.  26 Aralık tarihinde görülen davada suçsuz olduğunu ve hayatının FETÖ ve benzeri yapılarla mücadele ile geçtiğini söyleyen Şeker,  hain darbe gecesinde Çankırı Belediye Meydanında itfaiyenin tepesindeydim. Buna alanda bulunan 30 bin kişi şahittir. Darbenin gerçekleşmesi halinde Çankırı’da darbeci hainler tarafından alınacak 5’nci kişiyim" demişti. Şeker, adının hain FETÖ örgütü ile bir arada anılmasından son derece üzüntü duyduğunu ve ByLock’u kullanmadığını sözlerine ekledi. Hakim, Şeker'i dava dosyasına gelen lehinde belgelere rağmen  tutukluluğunun devamına karar vermişti. Şeker'i desteklemeye aralarında MHP ve Ak Partili İl Genel meclis üyelerinin de olduğu 30 kişi katılmıştı. 

 İGM Başkanı Ruhi Şeker 73 gün sonra tahliye edildi!

- Türkiye'de ilk duyuran biz olduk -

Ayıklanmış mağdur listelerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştığını 14 Aralık 2017 tarihinde twitter hesabından Türkiye'de duyuran ilk kişi olan Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker, Ruhi Şeker'in tahliye olacağını sinyalini o gün vermişti. FETÖ'nün kaos planının çözülmesi için büyük mücadele veren Şeker, bir çok gazete, yazar ve yetkililerle temas kurup konunun ciddiyetini anlatarak ZOKA'nın bozulmasına yardımcı olan isimler arasında yer aldı.  




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 06:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER