banner306
banner198

İmam Hatiplerden Kademeli Eğitime Tam destek

Ali Uğur, Kademeli Eğitim Sistemi hakkında basın açıklamasında bulundu.

İmam Hatiplerden Kademeli Eğitime Tam destek
banner145

Çankırı İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Uğur, Kademeli Eğitim Sistemi hakkında basın açıklamasında bulundu.

 

Daha demokratik, daha çağdaş ve daha sivil bir sistem için TBMM’de görüşülen 4+4+4 diye bilinen Kademeli Eğitim Sistemi’ni destekleri belirten Uğur, basın açıklamasında şunlara değindi.

 

 

TBMM,  Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilip Meclise gönderilen ve bugünlerde kanunlaşmasını ümit ettiğimiz kamuoyunda 4+4+4 diye bilinen 12 yıl zorunlu kademeli eğitim sisteminin ülkemizin millî, manevî, sosyo -ekonomik, kültür ve tarihî gerçeklerine uyum göstermektedir. Bu kanun teklifine göre,  okulların kademeleri, 4 yıl süreli ve zorunlu ilköğretim,  4 yıl süreli ve zorunlu ortaokul ile ilköğretim kurumlarından sonra 4 yıllık zorunlu öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları olarak tanımlanmaktadır.

 

Okula başlama yaşının 60 ay ile 72 ay arasında başlaması hem geleneksel eğitim yapımızla hem modern pedagojinin verileriyle uyuşmaktadır. Çocuğa ilk 4 yıl içerisinde bilgi depolamak yerine okuma yazmayı öğretmek,  matematikteki dört işlemi ve belirli bazı becerileri kazandırmayı amaçlayan bu sistem aileleri de rahatlatacak, çocuğun ailelerinin istediği kültür ve değerler doğrultusunda yetişmelerini sağlayacaktır.

 

İlköğretim birinci kademesinin son ders yılında öğrencilere; ikinci kademede devam edebilecekleri, ikinci kademenin son ders yılında da ortaöğretimde devam edebilecekleri ''okul ve programların hangi mesleklerin yolunu açabileceği ve bu mesleklerin kendilerine sağlayacağı yaşam standardı'' konusunda tanıtıcı bilgiler verilecek olması öğrencilerin ufkunu açacaktır.

 

 İkinci 4 yıl olarak adlandırılan ortaokul kısmında çocuğa yön verecek olan seçmeli dersler olacaktır. Bu durum çocuğun ve ailesinin istediği şekilde bir eğitim almasına imkan sağlayacak, böylece dayatmacı ve tek tip eğitim anlayışı ortadan kalkacaktır. Ayrıca meslek liselerinin ihtiyacı olan öğrencileri daha iyi yetiştirmek için meslek liseleri kendi bünyelerinde ortaokul açabilecek, böylece öğrenci hangi mesleki alana yönelecekse o alanda kalifiye eleman olacaktır. Aynı durum İmam Hatip Liseleri için de geçerli olup kanunların elverdiği ölçüde İmam Hatiplerin ortaokul kısımları da açılabilecektir. Bu durum ülkemizde din eğitiminin kalitesini arttıracak ve İmam Hatip Lisesini bitiren bir öğrencinin mesleki alanda kendini yetiştirmiş gerekli bilgi ve donanıma sahip olmasını sağlayacaktır.  Aynı durum bütün meslek liseleri için de geçerli olacaktır.

 

Ayrıca bütün meslek liseleri için bir kıyım olan üniversiteye girişteki katsayı zulmü de ortadan kaldırılıp bunun için Yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri, imkân ve fırsat eşitliğini sağlayacak şekilde yapılacak olması,  gelecek adına milletimizi umutlandırmaktadır.

 

Biz,  Çankırı İmam Hatip ve Anadolu İmam hatip Lisesi mezunları ve mensupları olarak bu anlayışın daha demokratik,  daha sivil, daha çağdaş ve dünya ölçeğinde bir anlayış olduğuna inanıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304