banner198

İrfan Dinç, Mimarlar Odasının Girişimine Tepki Gösterdi

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, TCDD Dönüşüm Projesini olumsuz etkileyecek girişimde bulunan Mimarlar Odası Temsilcisine basın toplantısı ile tepki gösterdi.

İrfan Dinç, Mimarlar Odasının Girişimine Tepki Gösterdi
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı halkı için çok önemsedikleri ve kente nefes aldıracak TCDD Dönüşüm Projesini olumsuz etkileyecek girişimde bulunan Mimarlar Odası Temsilcisine düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi.

TCDD Dönüşüm Projesi’nin gerçekleştirileceği alanda kalan ve projeyi olumsuz etkileyecek olan Cer Atölyesinin Çankırı Mimarlar Odası Temsilcisi Seçil Çivitçioğlu’nun tescil çalışmaları için Koruma Kuruluna başvurmasını “Dört yıl önce projemle ilgili bilgilendirdiğimde ortada bir kültür varlığı yoktu da, 4 yıl sonra mı korunması akıllara geldi.” diyerek bir anda böyle bir hamlenin yapılmasını tuhaf bulduğunu belirtti.

Birkaç gün önce, TCDD alanı içinde bulunan eski Cer Atölyesi’nin tescil işlemleri için Ankara Koruma Kuruluna başvuru yapan Çankırı Mimarlar Odası Temsilcisi Seçil Çivitçioğlu’nun konuyu kendilerine bildirmeden önce basınla paylaşmasının ve son olarak da adının geçirilerek yardıma çağrılmasının ardından basın toplantısı yapmanın zorunlu hale geldiğini belirten Dinç, Çankırı Mimarlar Odasının bu tavrını anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Kültürel miraslar ve onların nesilden nesile aktarılması ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapan bir Belediye Başkanı olduğunun altını çizen Dinç “Mimarlar Odası benden önce de vardı, ama bu değerlere sahip çıkan kimse yoktu. Bizim bu projemizden mimarların değil ama Mimarlar Odası Başkanının haberi vardı. Ancak düzenlediğimiz 18 Ayda 18 Proje tanıtım toplantısında 18 proje dışında TCDD dönüşüm projesini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu tavrı anlamak mümkün değil. En azından bizi arayıp, çalışmasıyla ilgili bizi bilgilendirmeliydi.” diyerek sitem etti.

Toplantıda TCDD Dönüşüm Projesi ile ilgili sunum yapan Dinç, projede yer alan üst geçit, park ve bahçeler, lojman, ofis binaları, cami ve rekreasyon alanı ile ilgili bilgi vererek 1,5 yıl önce TCDD ile yaptıkları protokolü de gösterdi. Dinç, yaklaşık 45 milyon lira tutarındaki projenin tescillendirme çalışmaları sebebiyle sekteye uğrayabileceğini ve ihale aşamasına gelmiş bir projeye karşı bir anda böyle bir hamle yapılmasını tuhaf karşıladığını belirtti.

Mimarlara sadece telefonla bilgi verilip, cer atölyesinde inceleme yapılmadan onların onayının alınmasını doğru bulmadığını ifade eden Dinç, basın mensuplarının soruları üzerine “Bu proje Türkiye’de bir ilk. Diğer belediyeler, bizim projemizi örnek gösteriyorlar. Kazmayı vurmadık diye bu projeyi yok sayamazsınız. Ben Çankırı Mimarlar Odası Başkanını projeyle ilgili bilgilendirdiğime tüm değerlerim üzerine yemin ediyorum. Allah bana ömür verdiği sürece memleketime yapacağım hizmetlerimin, aşkımın, şevkimin önüne kimse geçemeyecek, bunu da herkes bilsin.” şeklinde konuştu. Başkan Dinç, basın mensuplarını proje alanına götürerek “Çankırı’nın en güzel rekreasyon alanı burası olacak, göreceksiniz! Ben size projemi anlattım. Yorumu siz yapın!” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER