banner198

Işık Hızıyla Semerkand’a

Tevfik Fikret İlköğretim Okulu “Dünya Uzay Haftası” etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Işık Hızıyla Semerkand’a
banner145

Kurşunlu kapalı spor salonuna uzay çadırı kuruldu.

Tevfik Fikret İlköğretim Okulu “Dünya Uzay Haftası” etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenledi. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emine Kurt tarafından organize edilen etkinlik, ünlü Türk Matematikçisi Ali Kuşçu’ ya ithaf edilerek “Işık Hızıyla Semerkand’a” adı verildi. İki yıldır TÜRKSAD desteğiyle yapılan etkinlikler, bu yıl İlçe Kaymakamlığı ve Kurşunlu Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşti.

Kurşunlu Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinliğe öğrenciler hazırladıkları gözlem evi maketiyle katıldılar. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra,“sky planetarium” tarafından kurulan “planetarium”(Gökevi) düzenekleriyle etkinlik devam etti. Etkinliğe katılan bütün öğrencilerin bir evreni keşfetmeleri ve gerçek uzay gezisi deneyimleri yaşaması için gök evinde sunumlar ve simülasyon gösterileri yapıldı. Yapılan etkinliğe öğrencilerin ve öğretmenlerin ilgisi büyüktü. Çankırı çevresinde yapılan bu uygulama Kurşunlu’da büyük bir beğeni topladı.

Türkiye genelinde devlet okulları arasında bu tür etkinleri yapmak isteyip kaynak olmadığından dolayı yapamayan birçok okul var. Bu tür etkinlikleri genelde özel okullar ve kolejler yaparken Kurşunlu Tevfik Fikret İlköğretim Okulu kaynaklar sayesinde bir günde olsa öğrencilere eğlenceli bir uzay eğitimi almayı  sağladılar.

Bir gün boyunca süren etkinliğe toplam 500 öğrenci katıldı. Gökevinden çıkan öğrenci ve öğretmenler gökevinin içinde yaşadıklarını kürsüde bulunan hatıra defterine yazdılar.

Ayrıca 2008 ve 2009 yılında yapılan etkinlikler Birleşmiş Milletler sayfasında yayınlanarak; Kurşunlu Tevfik Fikret İlköğretim Okulu, Kurşunlu ve Çankırı adına “BM SPACES WEEK CALENDER” DA yerini almıştır.

Burak Cinli/Kurşunlu/ÇP 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER