banner198

İstanbul Çankırı Vakfından Eğitim Desteği

İstanbul Çankırı Vakfı Çankırılı 172 öğrenciye burs veriyor.

İstanbul Çankırı Vakfından Eğitim Desteği
banner145

İstanbul Çankırı Vakfı Çankırılı 172 öğrenciye burs veriyor.

 

İstanbul Çankırı Vakfı (ÇANKAV)  2010-2011 Eğitim ve Öğretim döneminde, İstanbul’da okuyan 172 Çankırılı gence burs vereceğini duyurdu.

 

Vakıf Burs Komisyonun yapmış olduğu toplantılar sonrası aldığı karara göre; İstanbul Çankırı Vakfı, 2010-2011 Eğitim ve Öğretim döneminde 172 öğrenciye burs verirken, sekiz öğrenciyi de yedek olarak belirledi.

Geçen yıl burs alan ve alttan zayıfı olmayan 77 öğrenci doğrudan burs almaya hak kazandığı toplantıda, alttan bir zayıfı olan 15 öğrencinin durumları dosyaları üzerinden tek, tek değerlendirmeler yapıldıktan sonra belirlendi. Yedi öğrenci burs almaya hak kazanırken diğer sekiz öğrenci ise yedek listede yer bulabildi.

Öteyandan bu yıl komisyona 133 yeni öğrenci burs başvurusunda bulunurken yapılan değerlendirme sonucunda 103 öğrenci mülakata çağırıldı. ÇANKAV Burs Komisyonu Başkanı Emekli Vali Fuat Uğur başkanlığında 19-20-21 ve 23 Ekim de öğrencilerle yapılan mülakatlar neticesinde puanlama yöntemiyle yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapıldı.Yüz üç öğrenciden 86’sı burs almaya hak kazanırken iki öğrenci de şartlı burs hakkı kazandı.

Burs ödemelerinin Kasım ayında başlayıp, Haziran ayında sona ereceği duyuruldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER