banner198

İşte Ramazan ile ilgili bilmek istedikleriniz...

11 ayın sultanı Ramazan, 31 Temmuz Pazar günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlıyor.

İşte Ramazan ile ilgili bilmek istedikleriniz...
banner145

11 ayın sultanı Ramazan, 31 Temmuz Pazar günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda İslam alemi tarafından heyecanla beklenen Ramazan Ayı 31 Temmuz günü kılınacak ilk teravih namazı sonrası başlıyor. İftarını ilk olarak Kızılırmaklılar son olarak ise Çerkeşliler açacak.

 
İslam âleminin kutsal ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, 31 Temmuz Pazar günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlayacak. Aynı gece sahura kalkacak vatandaşlar, 1 Ağustos Pazartesi gününü oruçlu geçirecek. Ramazan ayının başladığı 1 Ağustos günü ilk iftar Kızılırmak’ta 20.09’da, Yapraklı’da 20.10’da, Çankırı, Eldivan, Ilgaz'da 20.11'de, Kurşunlu, ve Şabanözü’nde 20.12’de, Kızılırmak, Bayramören, Atkaracalar, Orta'da 20.13'de, Çerkeş'te 20.14'te açılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan dolayısıyla il müftülüklerine gönderdiği genelgeyle Ramazan ayında teravih namazlarının ta'dili erkana uyularak kıldırılmasını istedi. Ramazan aylarında zaman zaman çeşitli illerde yanlış zamanda ezan okunduğu yönündeki haberlerin önüne geçmek içingenelgede, din görevlileri akşam vakitlerinde de mutlaka ezanın iftar vaktinde okumaları konusunda uyarıldı.

Ramazan'ın ilk günü Çankırı'da imsak vakti 03.49’da oruç tutacak. İlk teravih namazı için ise Çankırı'da 21.47’da yatsı ezanı okunacak.

Öte yandan Çankırı Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla bir dizi çalışma başlattı. Her yıl olduğu gibi Sultan Süleyman Cami önüne iftar çadırı kuracak olan Çankırı Belediyesi, Buğdaypaazarı ve Çivircioğlu Medreseleri ile Yukarıçarşı bölgesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER