banner306
banner198

İtfaiye Personeli, Eğitim Sertifikalarını Aldı

İtfaiye Müdürlüğü personeli arama-kurtarma ve trafik kazalarına müdahale eğitimi sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı

İtfaiye Personeli, Eğitim Sertifikalarını Aldı
banner145

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının deneyimli ekipleri tarafından verilen arama-kurtarma ve trafik kazalarına müdahale eğitimi sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

4-15 Haziran 2012 tarihleri arasında kentsel arama-kurtarma ve trafik kazalarına müdahale konusunda iki uzman eğitici tarafından verilen 80 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan Çankırı Belediyesi İtfaiye personeline hem tatbiki hem de uygulamalı eğitim verildi. Eğitimde; özellikle deprem riski açısından şehrimizin Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olması sebebiyle; olası bir deprem ve diğer afetlerde çok önemli bir görev üstlenecek arama-kurtarma ekiplerinin oluşturulması, bilgi ve becerilerinin arttırılması, afet yönetiminin bir parçası olacak düzeyde etkinlik kazandırılması konuları yer aldı.

 

Düzenlenen törene Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç, Mehmet Çayır, Arif Çiyan, bazı birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 

 

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde yapılan programda açılış konuşmasını yapan İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci “En son vuku bulan Van depremi açıkça göstermiştir ki; itfaiye teşkilatları kentsel arama-kurtarma çalışmalarının vazgeçilmez unsurlarıdır. İşte, tüm bu göstergeler doğrultusunda, Belediye Başkanımızın da verdiği büyük destekle oluşturduğumuz arama-kurtarma timimiz, 10 kişilik bir ekiple yaklaşık bir yıldır hizmet vermektedir. Ayrıca 1 adet K-9 arama köpeğimiz de mevcuttur. Yakın zamanda, temel eğitimine başlanacak olan labrador cinsli iki aylık Fox adındaki köpeğimiz de çalışmalarımızda yer alacaktır. Çalışmalarımızı kurumlarla işbirliği halinde yürütmekteyiz. Ülke genelinde şu an 11 ilde arama kurtarma birlikleri, itfaiye daire başkanlıkları ve müdürlükleri mevcuttur. Bundan böyle Çankırı Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız da bu kapsama dahil olacak ve siz kıymetli idarecilerimizin destekleriyle hak ettiği yeri alacaktır.” diyerek sözü Vali Özcan’a bıraktı.

 

 

Konuşmasında; arama-kurtarmanın hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Vali Vahdettin Özcan “Afetlere hazırlıklı olmamız lazım. Bu konuda eğitimli olmamız çok önemli, çünkü kriz anında nasıl müdahale edeceğimizi bilmemiz gerekiyor.. Belediye Başkanımızı bu konuyu çok önemsediği ve konuyla ilgili önemli çalışmalar yaptığı için kutluyorum. Bu denli önem arz eden bir konuda eğitim aldıkları için tüm itfaiye personelimizi tebrik ediyorum.” dedi.

 

Başkan Dinç de “Göreve başladığınız andan itibaren bizlere sağladığınız destekle, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının hem eğitim hem de malzeme olarak büyük katkısı oldu” diyerek Vali Özcan’a desteğinden dolayı teşekkür etti. 

 

Eğitimi başarıyla tamamlayan itfaiye personeline sertifikaları; Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve başkan yardımcıları tarafından verildi.

 

Program, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tarafından İtfaiye Müdürlüğü bahçesine kurulan deprem çadırı, benzinli jeneratör, 40 ton ağırlığındaki yükleri kompresörle yukarı kaldırarak depremde hayat kurtaran hava yastıkları, demir kesici, beton kesici, halatlar, holigan seti, sedyeler, kesici ayırıcılar ve personel çantalarının içindeki yüksek açılı (ileri düzey) kurtarma araçlarının Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve basın mensuplarına tanıtımı ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304