banner198

Kadınlar Gününde coşkulu kutlama

Çankırı Belediyesinin geleneksel hale getirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları bu yıl da çok renkli ve coşkulu geçti.

Kadınlar Gününde coşkulu kutlama
banner145

Çankırı Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları bu yıl da çok renkli ve coşkulu geçti.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Başkanı İrfan Dinç, makamını meclis üyesi Selmin Çıbık’a bıraktı. Başkan Selmin Çıbık, Başkan Dinç’in eşi Zeynep Dinç ile birlikte belediyedeki bayan personele karanfil dağıttı.

Belediye İş Merkezi Düğün Salonunda gerçekleşen programa Belediye Başkanı İrfan Dinç, eşi Zeynep Dinç, Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri Selmin Çıbık ve Fatma Öztürk ile çok sayıda kadın katıldı.

Salondaki toplantıda Çankırı Belediye Başkan Vekili Selmin Çıbık, Meclis Üyesi Fatma Öztürk ve Zeynep Dinç birer konuşma yaparak günün anlam ve önemini ifade ettiler.

Programda son olarak konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, kadınların toplumdaki önemine değindiği konuşmasında “Biz kadınlarımızın evlerinin dört duvar arasında sıkışıp kalmalarını, sadece ev işleriyle meşgul olmalarını istemiyoruz. Kadınlarımız ne kadar çok sosyal hayatın içine katılırsa ve sosyalleşirse bizler o oranda mutlu oluyoruz. Hepinizin bildiği gibi Çankırı Belediyesi olarak hanımlara yönelik çok çeşitli ve etkin faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Hem kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine hem de aile ekonomisine katkı sağlamalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. İnanıyoruz ki kendisini geliştirmiş bir hanımefendi çocuklarının geleceğe daha iyi hazırlanmasına önemli katkı sağlayacaktır. Daha iyi nesiller yetişmesi için Çankırı Belediyesi olarak kadınların eğitimine büyük önem veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu vesile doğum ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiren ve yaşamı taçlandıran sizlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Çankırı Belediyesi’nce gerçekleştirilen eğlence ile kadınlar halay çekip oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER