banner198

Kadınların Korunması Projesi Çalıştayı yapıldı

AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması Projesi Çalıştayı yapıldı

Kadınların Korunması Projesi Çalıştayı yapıldı
banner145

 “AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması” Projesi Çalıştayı yapıldı.

İçişleri Bakanlğı Mülkiye Başmüfettişi Dr.Hüseyin Başol Güleç, Proje hakkında bilgi vererek “”AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması” Projesi Çalıştayı’nda, tehdit alan incinebilir grupların özellikle kadınların korunması hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturmak ile mevzuata ve uygulamada karşılaşılan eksiklikler konusunda Reform İzleme Kurulu’na tekliflerde bulunma amacıyla Hedef kitle olan Mülki İdare Amirleri, Mülkiye Müfettişleri, Adliye ile işbirliği, Barolar, Üniversiteler, Kolluk kuvvetleri, STK’lar ve diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapacağız. Çalıştayın verimli ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Vali Vahdettin Özcan, “Kıymetli Müfettiş Arkadaşlarım, Değerli Katılımcılar ve Basın Mensupları, hepiniz Çalıştayımıza hoş geldiniz. Bu proje kapsamında Çalıştay yapılan 11 il içinde bulunmaktan son derece mutluyum. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. AB’ne girme çabasında olan Ülkemizde bugün İlimizde incinebilir gruplar, özellikle kadınlar ve tehdit alan gruplar hakkında farkındalık kazanacağız. İngiltere Hükümeti ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği düzenlenen çalıştayın Çankırı’ya ve hedef kitleye yeni kazanımlar getirmesini diliyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Üçkuyu tarafından proje tanıtımı sonrası, proje kapsamında temel kavramlar incelendi. Katılımcılardan oluşturulan altı grupta üç olay incelendi ve inceleme sonunda grup sorumluları olaylarla ilgili değerlendirmelerini açıkladılar.

Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik, bir sunum yaptı.  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları incelendi. Yaşanmış olaylarla ilgili basında yer alan haberler ve olaylar izlendi. Öneriler yazılı olarak toplandı, çalıştay değerlendirildi ve nihai çözümler konuşuldu.

Eğitim Değerlendirme Formu’nun katılımcılar tarafından doldurulması ile Çalıştay sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER