banner198

Kale, Görkemli Bir Açılışa Hazırlanıyor

Yapılan düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarının ardından Çankırı Kalesi, görkemli bir açılışa hazırlanıyor.

Kale, Görkemli Bir Açılışa Hazırlanıyor
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleriyle yapılan düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarının ardından Çankırı Kalesi, görkemli bir açılışa hazırlanıyor.

Yapısal çalışmalarının altı ay, peyzaj çalışmalarının da beş ay sürdüğü Kale;  yolunun yapılması, peyzaj düzenlemeleri, 41 adet kamelya, serbest piknik masaları, barbeküleri, kafe hizmeti, yenilenecek Emir Karatekin Bey Türbesi, seyir terası, güvenlik hizmetleri,  bahçıvan hizmeti ve ışıklandırma çalışmaları ile eksiklikleri giderilerek akıllardaki kötü imajından kurtuluyor.

Ayrıca, ortaya çıkacak bazı olumsuzlukların önlenmesi ve ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi açısından da alternatif çözümlerin getirilmesi düşünülmekte.

Belediyenin özverili çalışmalarıyla yeni bir kimliğe bürünen Kale’nin, günlük hayatın telaşı içerisinde; eğlenme, güzel vakit geçirme, dinlenme ve piknik keyfini yaşayabilme açısından Çankırılıların gözde yerlerinden biri olması bekleniyor.

Kısa zamanda daha modern bir sosyal alan yeri oluşturabilmek adına, işçiler tarafından yoğun bir şekilde devam ettirilen Kale’yi düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları sebebiyle mesire alanı, açılışa kadar halkın kullanımına kapalı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER