banner198

Kamalak Ortadan konuştu

Mustafa Kamalak, Çankırının Orta ilçesinde bulunan belediye meydanında vatandaşlarla bir araya geldi.

Kamalak Ortadan konuştu
banner145

Saadet Partisi Lideri Mustafa Kamalak, beraberindeki heyetle birlikte, Çankırı'nın Orta ilçesinde bulunan belediye meydanında vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Kendisine ilk önce söz verilen SP Çankırı İl Başkanı Ömer Uzun, önümüzdeki yerel seçimlerde Çankırı merkez dahil bütün belediyelerde iddialıyız.  Seçkin adaylarla hazırız. Allah’ın izniyle Milli Görüş belediyeciliğini bu millete yeniden göstereceğiz.” dedi.

 

Milli Görüş’te kardeşlik ve eşitliğin var olduğunu belirten SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak,  Milli Görüş’ün her zaman doğrunun yanında olduğunu söyledikten sonra  ''Milli Görüş ne yanlış yaptı da halkımız Milli Görüş’ten ayrıldı?

1974 yılında CHP ile koalisyon yaparak iktidara gelen Milli Görüş, Kıbrıs'a çıkarma yaparak orada akan kanı durdurdu. Suç mu işledik, hata mı yaptık? Daha önce de Kıbrıs'a çıkarma yapmak için girişimler oldu ama emperyalistler buna izin vermedi. 74'te biz geldik Kıbrıs'ta akan kanı durdurduk.

 

1996 yılında tekrar iktidara geldik. Memura toplamda yüzde 120 zam verdik. Biz bunu yaparak kötü mü ettik, suç mu işledik? Dünya Bankası’na el açmadık. Sizlerin alın terini yine sizlere dağıttık. Ama o dönem patronlar irtica geliyor diye davul çalarak önümüzü kestiler. Kestikleri bizim önümüz değildi, sizlerin önünü kesti onlar'' diye konuştu.

 

Vatandaşlara ''Sizler haçlı birliğinden mi yoksa İslam birliğinden mi yanasınız?'' diye soran Kamalak, ''Oy verdiğiniz AK Parti, Hıristiyan birliğine girebilmek için AB Bakanlığı’nı kurdu. Biz, İslam birliği için D-8'leri kurduk. Zinayı suç olmaktan çıkaran AKP, faizi dünya gerçeği olarak gösteren yine AKP'' ifadelerini kullandı.

 

-“Üretmeyen bir ekonomi, yatırım yapmayan bir ülke işsizliği çözemez. Sorunlara çare olamaz.”-

 

Üretmeyen bir ekonominin, yatırım yapmayan bir ülkenin işsizliği çözmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kamalak, her yerin tıklım tıklım araba dolmasına rağmen ülkenin ihtiyaç duyduğu arabanın bile ürettirilmediğini söyledi. Üretmeyen bir ülkenin gelişemeyeceğini dile getiren Kamalak, ''Gökyüzünde semalar bizim ama uçan uçak yabancı. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz ama suda yüzen gemi yabancı. Ordu bizim, asker bizim. Dünyanın en güçlü ordularından biriyiz diyoruz ama tank bizim değil, top bizim değil. Bunları kendimiz yapsak işsizlik kalır mı?'' diye konuştu. 

 

Kamalak, kapatılan adliye ve diğer kuruluşlarla ilgili olarak ta “ Kanuni bir süreç var. Saadet Partisi olarak yanınızdayız.  Bu sıkıntınıza ortak oluyoruz, sizinle beraberiz.”  dedi.

 

-"Biz bu savaşa hayır diyoruz, Türkiye savaşa sürüklenmemeli diyoruz" -

 

Türkiye'nin yavaş yavaş savaşa sürüklendiğini belirten Kamalak, ''Emperyalist güçler Türkiye'yi adım adım savaşa sürüklüyor. Bir uçağımız düştü. Ama uçak düştü mü düşürüldü mü o bile belli değil. Burada amaç Türkiye'yi savaşa sürüklemek. Biz bu savaşa hayır diyoruz, Türkiye savaşa sürüklenmemeli diyoruz'' şeklinde konuştu.

 

 

Kamalak,  daha sonra ilçe pazarında dolaşarak vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER