banner198

Karadayı'nın adı memleketindeki bulvardan silindi

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ya memleketi Çankırı'dan kötü haber.

Karadayı'nın adı memleketindeki bulvardan silindi
banner145
Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde nerede ise bütün esnaf camlarında posteri asılı olan bir dönemin muktedir generali Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın memleketi Çankırı'da  adını taşıyan bulvardan ismi silindi.


Türkiye Cumhuriyeti 54. Erbakan hükümetine yönelik 28 Şubat MKG'sında alınan karar sonrası  merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın demokrasi dışı şekilde hükümetten uzaklaştırılmasının düğmesine basan isimler arasında yer alan Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın Çankırı'nın en işlek bulvarına  verilen adı kaldırıldı.


İsmi darbecilikle anılan Karadayı'nın yerine ise bulvarın yeni ismi '15 Temmuz Şehitleri Bulvarı' oldu.  Ankara - Kastamonu yolunun  şehir içinden geçtiği güzergah Çankırı'nın ana arterleri arasında yer alıyor.


-Belediye Meclisinden sessiz sedasız değişiklik-

15 Temmuz hain darbe girişiminde sonra Çankırı Belediye Meclisi yaklaşık 8 ay önce aldığı kararla 'İsmail Hakkı Karadayı Bulvarını' adını '15 Temmuz Şehitler Bulvarı' olarak değiştirdiği ortaya çıktı. İsim değişikliği ise ardan 8 ay geçtikten sonra geçtiğimiz haftalarda tabelanın değiştirilmesi ile duyarlı vatandaşlar fark etti. Belediyenin önemli gelişme hakkında kamuoyuna açıklama yapmaması ise oldukça dikkat çeken bir ayrıntı şeklinde yorumlandı.

 

- Gecikmiş bir gelişme, 13 yıldır bekliyoruz -

Öte yandan Karadayı'nın isminin kaldırılması yönünde sosyal medya ve çeşitli platformlarda uzun süredir Belediye Başkanı İrfan Dinç'e talepte bulunarak kamuoyu oluşturmaya çalışan muhafazakar kesimler yapılan uygulamadan memnun olduklarını belirtiyorlar. Çankırı'nın darbeci bir generalin ismi ile anılmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen bir  vatandaş "Yılardır yapmış olduğumuz çağrıya geçte olsa uyulması oldukça mutluluk verici bir gelişme. Lakin bu değişikliğin yapılması için illa bir darbe girişimi mi olması gerekiyordu? Ak Parti iktidarında on üç yıldır bu ismin burada duruyor olmasını kabul edemiyorduk. " diyerek tepkisini dile getirdi.


- Çankırı'nın değerleri yok edilmemeli-

Ancak, böylesi bir girişimin yanlış olduğunu söyleyen vatandaşlarda var. Yine ismini vermek istemeyen bir vatandaşımız " Çankırı'da bu akıl tutulmasına anlam veremiyorum. Daha öncede şehrin en görünen yerine dikilen Milli atletimiz Süreyya Ayhan heykeli kaldırılmıştı. Şimdide Çankırı'nın yetiştirip Genelkurmay Başkanlığı görevine kadar yükselen Paşamız taşlanıyor. Bu isimler Çankırımızın birer değeridir. Bu isimler kolay yetişmiyor, Çankırı'nın değerlerini bu şekilde yok etmek hiç bir kesime fayda sağlamayacaktır. Yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekmektedir." diyerek düşüncelerini ifade etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2017, 01:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gazi
Gazi - 7 yıl Önce

Çankırı Belediyesi neyi doğru yapıyorda bunu doğru yapacak...
Madem bu kadar Milliyetcisiniz o zaman Belediye Sarayı yazısının başına T.C İbaresini niye koymuyorsunuz...

salih saglam
salih saglam - 7 yıl Önce

super bir karar. bu adamin ismi tarihten silinmeli.

erdal polat
erdal polat - 3 yıl Önce

ÇOK RAHATSIZ EDİCİ İDİ ÇOK İSABET OLDU HATTTA ÇOK GEÇ BİLE KALINDI.ÇANKIRIYA DA BU YAKIŞIR.KALDIRILMASINI ÖNERENLER VE KALDIRANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.

erdal polat
erdal polat - 3 yıl Önce

hatta ökullardan ve başka yerlerde varsa bunlarda değişmeli

SIRADAKİ HABER